avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemat in instanta pe marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemat in instanta pe marturie mincinoasa

Am primit o instiintare care spune ca trebuie sa ma prezint la parchetul de langa judecatorie , si sunt mentionate articolele 260 si 261.

Este vorba despre cazul in care sora mea minte ca am lovit-o , si maica-mea care cica a vazut asta ii confirma minciuna.

Idea este ca am vazut ca marturia mincinoasa se pedepseste cu inchisoare , si desi sunt nevinovat , nu am nici o dovada ca ele doua mint ( nici ele nu au dovezi ca spun adevarul , evident ) , si ma gandesc ca rezultatul procesului o sa fie in functie de cat de bine se descurca avocatul meu (din oficiu , nici am bani sa-mi iau unul).

Din cauza asta sunt ingrijorat , si vreau sa va intreb (ca sa pot sa dorm mai bine) , care sunt sansele sa ajung la inchisoare sau sa am de platit o suma uriasa?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:51, 9 Ianuarie 2015
Fara a se vedea dosarul nu se poate trage o concluzie clara.
Este greu de spus daca veti ajunge la inchisoare.
Se poate face si testul poligraf.

Discutati cu avocatul din oficiu si daca va avea timp o sa va lamureasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nevinovat (acuzat pentru declaratie mincinoasa) adrian marius adrian marius buna seara as vrea sa stiu si eu ce e cel mai bine de facut in cazul in care eu am fost martor la un accidend si am zis tot ce am vazut si zica sa ajuns la ... (vezi toată discuția)
Aducerea de martori mincinosi xuser xuser Marturia mincinoasa stiu ca se pedepseste de la 1 la 5 ani de inchisoare... Dar se poate pedepsi propunerea facuta cuiva sa vina de martor mincinos? Sau ... (vezi toată discuția)
Intimidarea martorului alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua. As dori sa aud parerea dlor avocati in legatura cu urmatoarea situatie. Intr-un dosar de urmarire penala, invinuitul propune proba cu martori(4 la ... (vezi toată discuția)