avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare alocatie copil retroactiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare alocatie copil retroactiv

Buna ziua, sotul meu are o fetita in varsta de 14 ani dintr-o casatorie anterioara care, in urma divortului, i-a fost incredintata lui prin hotarare judecatoreasca. Am aflat recent ca fetita nu a mai primit alocatie de mai mult de 4 ani (divortul parintilor, schimbare de domiciliu), de aceea am inceput demersurile pentru a primi din nou alocatia, dar ni s-a spus ca nu i se va da retroactiv decat pe maxim 3 ani in urma, iar restul de un an si ceva de neprimit alocatie este pierdut pentru ca "asa e legea". Este corect? Despre ce lege este vorba?
Cel mai recent răspuns: herminast , utilizator 14:52, 8 Ianuarie 2015
prescriptia extinctiva - Codul civil.
Multumesc, nu cred ca am inteles raspunsul dumneavoastra...
Este vorba despre dreptul de actiune, care se stinge prin prescripţie, dacă nu a fost exercitat în termenul stabilit de lege. Termenul general este de 3 ani, conform art. 2517, Noul cod civil. Nu sunt jurist, ar trebui sa asteptati raspunsul unui profesionist, insa aceasta este prescriptia extinctiva in cazul semnalat de dvs. Sper ca am fost de ajutor.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
herminast, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I-am dat, ca ajutor, unui bărbat cunoscut pe internet o sumă importantă de bani pentru că am crezut că avem o relație. s-a dovedit că m-am înșelat, cum să procedez ca să-mi recuperez banii? DianaBA DianaBA Buna ziua, In urma cu 3 ani am inceput sa vorbesc pe internet cu un barbat din Romania (eu fiind in Belgia) si am crezut ca ceea ce imi declara el este ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie anulare testament anomis85 anomis85 Va rog, care este termenul de prescriptie a unui testament autentic de catre colateralii privilegiati. Precizez ca nu am grad de rudenie cu testatorul. La art ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, Mihai Pop Mihai Pop Ce se intelege prin termenul ,,prescriptie extinctiva,,? Multumesc (vezi toată discuția)