Sotul meu defunct si fratele lui disparut de cca 20 de ani sunt mostenitori legali ai casei parintesti.
Eu impreuna cu sotul meu,am fost casatorita legitim si avem impreuna 23 de ani de casnicie timp in care s-au nascut cei doi copii ai nostri.
Intrebarea este:-am eu vreun drept la mostenire sau cum pot declara cealalta parte mostenitoare disparuta?
Doresc sa fac succesiunea intrucat sotul a decedat.Ce acte imi trebuiesc si cine este de fapt mostenitor de drept?
Sotul defunct nu mai are alti frati in afara celui disparut care era si cu un handicap grav.Acesta a fost dat disparut de cca 20 de ani.
Editat de moderator simonette12- motiv:copiat continut mesaj consecutiv in locul mesajului initial care continea doar cuvantul succesiune.
Mostenitorii defunctului dvs. sot, sunteti dvs. si copii dvs.
Actele pentru succesiunea sotului sunt cele de stare civila - certificat casatorie, certificate nastere copii, acte de proprietate asupra imobilelor dobandite impreuna sau separat de sot, certificate fiscale de la impozite si taxe locale ale primariei unde se afla casa
.
Pentru succesiunea de pe urma parintilor sotului unde apare si acel frate disparut trebuie sa aveti actele de deces ale socrilor dvs., actele de proprietate ale casei.
Se vor efectua doua succesiuni.
In contextul in care nu cunoasteti situatia fratelui disparut, iar disparitia nu a fost declarata printr-o hotarare judecatoreasca, dupa ce ati introdus cererea la notar pentru dezbaterea succesiunii, dati anunt in ziar (Romania libera, Evenimentul, etc) si anuntati data la care se va dezbate succesiunea, ora si locul. Daca nu se prezinta nimeni , notarul poate incheia succesiunea si va poate elibera certificatul de mostenitor.
Succesiune
cristinabucuresti
As dori sa stiu cum se face succesiunea in urmatorul caz. Tatal sotului meu a decedat. Au ramas ca mostenitori mama si doi frati ( sotul meu si inca un frate). ... (vezi toată discuția)