avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Superficie cu titlu oneros
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Superficie cu titlu oneros

In urma unei succesiuni am facut acte la notar care mia spus ca desi lotul meu trecea pe sub camera altuia, ca trebuie sa accept un drept de superficie careputea fi gratuit sau oneros. Pt ca nu putea evalua dreptul de superficie oneros in acte a trecut se transmite si un drept de superficie, nespecificand de care. Ulterior mia zis sa merg in instanta pentru a obtine acest drept printr_o expertiza. Ce sanse am sa obtin acest drept si cat dureaza.?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:28, 8 Ianuarie 2015
Buna ziua .
Cred ca este vorba de servitute ,nu de superficie .
Marius Bote .
Ce lot, ce camera si totul depinde de ce s-a precizat in act. La constituire superficia se constituie oneroasa sau gratuita. Notarul a constatat-o? A instituit-o prin actul de mostenire? Cat pierde lotul din valoare? Partea in privinta careia s-a instituit aceasta superficie (sau ce-o fi ea, in esenta) e de acord sa fie oneroasa? Faceti o expertiza extrajudiciara, ca sa nu mai stati luni prin instanta si sa platiti nervi si taxe de timbru...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Superficie danapica danapica In urma unei succesiuni cei care au avut si drept la casa sunt cu 1/2 camera pe un loc care nu le apartine , prin actele notariale facute notarul a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Contract de superficie gaab gaab Din cite am citit despre acest contract ,am inteles ca se face cotra unei sume de bani (lunare sau cum se hotareste intre parti) dar am mai vazut si un model ... (vezi toată discuția)
Superficie nirodunaetlo nirodunaetlo La facerea unor acte notarul ne-a zis ca trebuie sa fim de acord cu un drept de superficie, si a scris ,,transmitem si un drept de superficie,, actul nu ... (vezi toată discuția)