avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata liftului pe cota indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata liftului pe cota indiviza

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc, la parter, avand singurul apartament de 3 camere din bloc - restul fiind toate de 2 camere si 2 garsoniere la ultimul etaj! Se schimba liftul cu unul mai spatios si cu mai mare vireza si se impart costurile la tot blocul in functie de spatiul din apartament - astfel eu, la parter, care nici nu pun mana pe lift platesc 90 ron pe luna si cel de la ultimul etaj care merge zilnic cu liftul de cateva ori dar detine garsoniera plateste 40 ron pe luna! Este legal asa ?????
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:01, 8 Ianuarie 2015
Este temeininic si legal ca toti proprietarii din imobil sa contribuie la intretinerea,reparatia,
inlocuirea partilor comune din imobil
Iata ce prevede legea in vigoare
HG nr 11588/2007 Art. 43. — Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor
si a spatiiIor cu alta destinatie decat aceea de Iocuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru
administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si
instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.
Art. 44. — (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire Ia proprietatea comuna, cu privire Ia: fondul sau fondunile pentru Iucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare Ia partile de constructii si instaIatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distnibutie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electnica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; intenfonul — partea de instaIatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisuI si altele asemenea, conform
prevedenilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.;indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari or persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; ccntracte sau poIite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se distribuie costurile înlocuirii unui lift, și cum se împart cheltuielile în funcție de etaj? vasilica_f vasilica_f Buna ziua, La înlocuirea unui lift pe o scara a unui bloc de locuințe cum se distribuie costurile? Normal ar fi ca costurile sa se împartă pe numărul de ... (vezi toată discuția)
Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift asmotortrade asmotortrade Buna ziua! Stau la etajul 1 al unui bloc de 10 etaje. Pana anul acesta nu am beneficiat de lift deoarece a fost blocat la etajul meu. Incepand din acest cand ... (vezi toată discuția)