avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata - concediu de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata - concediu de boala

Pentru ca intotdeauna am primit raspunsuri prompte de la Dvs, va cer din nou ajutorul intr-o problema, in speranta ca ma puteti ajuta.
Din septembrie 2014 si pana acum, am avut 90 zile de concediu boala
suferind o fractura la coloana. Dupa aceea m-am intors la lucru din 10 decembrie, insa vremea s-a inrautatit brusc si fiind gheata si polei, nu mai pot iesi din casa pt a cere alt concediu medical, pt asta fiind nevoie de mai multe acte, trimiteri, plus prezentarea la o comisie de expertiza.
Deci am facut cerere de concediu fara plata pe perioada 6-31 ianuarie,
care mi s-a aprobat, in ideea ca ma voi prezenta la medic cand se va putea umbla pe strazi, pentru ca oricum am dreptul sa ma pensionez de boala.

Intrebarea:
in timpul concediului fara plata se poate acorda concediu medical?
Cum se trece de la una la alta? Sau trebuie sa astept sa treaca concediul fara plata si dupa aceea sa intru in concediu medical?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 8 Ianuarie 2015
Da, in timpul concediului fara plata puteti beneficia de concediu medical.

In acest caz, potrivit art.16 alin.1 din OUG 158/2005 , asiguraţii a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs si cm Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua. mama mea este in concediu fara plata din februarie. de luni este internata in spital. poate intrerupe cfs sa intre in concediu medical? multumesc (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, daca un angajat si-a facut nota de concediu de odihna ptr. perioada 14.09 - 21.09.2018, si ulterior din 17.09. a ramas in concediu medical din data de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata/concediu medical Atobias Atobias Buna ziua, Mi-am luat concediu fara plata la locul de munca 60 zile ca sa-mi rezolv mai multe treburi personale. In aceste 60 zile, pot beneficia de un ... (vezi toată discuția)