avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Diferenta intre pfa si II
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Diferenta intre pfa si II

Buna ziua,
Care este diferenta , din punct de vedere contabil dar si juridic, intre Persoana Fizica Autorizata (PFA) si Intreprindere Individuala (II) ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bxqtelecom , utilizator 20:42, 8 Ianuarie 2015
Din punct de vedere contabil nu exista diferente. Se tine contabilitatea in partida simpla la ambele iar documentele contabile si registrele sunt la fel.
Va multumesc pentru raspuns. Atunci, din punct de vedere juridic, care sunt diferentele ?
Va multumesc
Diferenta e ca in cazul decesului titularului intreprinderii individuale, activitatea e continuata prin mostenitori iar la pfa nu.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala - magazin mixt: autorizatii necesare? gabi 27 gabi 27 Imi deschid o intreprindere indiv. pt un magazin mixt;de ce autorizatii si avize am nevoie?:-/ (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Srl sau intreprindere individuala? nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca pentru o activitate gen CONSIGNATIE este de preferat infintarea unui SRL sau a unei INTREPRINDERI INDIVIDUALE. Ma refer ... (vezi toată discuția)