avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Insolventa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Insolventa

Daca un creditor al unei societati aflate in insolventa,solicita in contul creantei ,un activ al firmei,se plateste TVA la valoarea activului?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 10:27, 15 Ianuarie 2015
Da. Va fi o livrare de bunuri. Doar daca este un transfer de active nu se plateste TVA. Transferul de active este un transfer a unei afaceri sau o parte a unei afaceri care poate functiona independent. Sa presupunem ca este un lant de magazine si in contul datoriei sa transfera un magazin care poate functiona independent atunci s-ar realiza un transfer de active.
pt o firma in insolventa cu organizare facturarea se face tot cu tva la vanzarea marfii ?cel care cumpara are voie sa isi deduca tva -ul ?
Are voie sa isi deduca TVA-ul daca firma este activa fiscal.
da, este.multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer produs finit la marfa camelia adina camelia adina Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: 371= 345 (un transfer din gestiunea de produs finit la marfa ) este nota contabila eronata? Nu am voie sa fac ... (vezi toată discuția)
Diferenta pfa platitor de tva / neplatitor de tva AlexPFA AlexPFA Buna, Mi-am facut PFA recent si la inregistrare am ales sa fiu neplatitor de TVA. Dar din pacate cred ca am facut o greseala. Sunt ... (vezi toată discuția)
Daca eu, persoana juridica, cumpar o firma nou infiintata, fara datorii, in scopul de a investii banii firmei mele, sunt scutita de tva? adica am tva de recuperat? coca112729 coca112729 Buna dimineata! :) Am nevoie din nou de ajutorul unui specialist! Foarte urgent! Eu am vandut licenta farmaciei mele si fondul de marfa si am obtinut ... (vezi toată discuția)