avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despagubiri FNI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despagubiri FNI

Buna seara,

Ma regasesc in anexele sentintei
penale nr. 423/20.03.2007 pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a II - a
Penala in dosarul nr. 24632/3/2006, completata cu decizia penala nr.
164/18.06.2008 a Curtii de Apel Bucuresti-Sectia a II a Penala, respectiv decizia
penala nr. 2098/04.06.2009, - I.C.C.J.,
care stabileste ca deponentii FNI vor fi despagubiti de CNVM.

Ulterior a aparut Legea 113/2013 care la Art. II spune ca :" Art. II. - (1) Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului preia fără plată toate drepturile şi obligaţiile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, rezultate din actele juridice prin care
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a fost obligată, ca parte responsabilă civilmente, la plata de despăgubiri către investitorii la Fondul Naţional de Investiţii.
(2) Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile procesuale ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi dobândeşte calitatea procesuală pe care aceasta o are, la data intrării în vigoare a prezentei legi, în toate procesele şi cererile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, indiferent dacă este vorba de faza de judecată sau de executare silită.
(3) Executarea obligaţiilor de plată ale Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului prevăzute la alin. (1) se asigură din veniturile bugetului de venituri şi cheltuieli aferente activităţii de privatizare şi de valorificare a activelor statului

Eu am aflat de curand de aceste lucruri.AVAS spune ca trebuie sa depunem un dosar si sa solicitam banii pe care ii vor da cand au.Cineva m-a sfatuit sa pun un executor spunand ca am sanse de a recupera mai repede.

Dumneavoastra ce credeti?Este o problema faptul ca de la data sentintei (2009) au trecut 3 ani sau aparitia Legii 113/2013 inlatura aceasta problema si pot recupera banii cu un executor?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Fni PD PD Subiect: Despagubiri FNI Buna seara, Ma regasesc in anexele sentintei penale nr. 423/20.03.2007 pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a II - ... (vezi toată discuția)
Investitor fni marianaalbu marianaalbu Buna ziua, Sunt un investitor FNI,care cu intarziere am ales calea de a apela la un executor judecatoresc deoarece am inteles ca asa poate voi reusi sa-mi ... (vezi toată discuția)
Investitor fni marianaalbu marianaalbu Buna ziua, Sunt un investitor FNI,care cu intarziere am ales calea de a apela la un executor judecatoresc deoarece am inteles ca asa poate voi reusi sa-mi ... (vezi toată discuția)