avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită FNI
Discuție deschisă în Executare silită

FNI

Subiect: Despagubiri FNI

Buna seara,

Ma regasesc in anexele sentintei
penale nr. 423/20.03.2007 pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a II - a
Penala in dosarul nr. 24632/3/2006, completata cu decizia penala nr.
164/18.06.2008 a Curtii de Apel Bucuresti-Sectia a II a Penala, respectiv decizia
penala nr. 2098/04.06.2009, - I.C.C.J.,
care stabileste ca deponentii FNI vor fi despagubiti de CNVM.

Ulterior a aparut Legea 113/2013 care la Art. II spune ca :" Art. II. - (1) Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului preia fără plată toate drepturile şi obligaţiile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, rezultate din actele juridice prin care
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a fost obligată, ca parte responsabilă civilmente, la plata de despăgubiri către investitorii la Fondul Naţional de Investiţii.
(2) Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile procesuale ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi dobândeşte calitatea procesuală pe care aceasta o are, la data intrării în vigoare a prezentei legi, în toate procesele şi cererile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, indiferent dacă este vorba de faza de judecată sau de executare silită.
(3) Executarea obligaţiilor de plată ale Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului prevăzute la alin. (1) se asigură din veniturile bugetului de venituri şi cheltuieli aferente activităţii de privatizare şi de valorificare a activelor statului.
Spuneti va rog ce trebuie sa fac sa-mi recuperez banii, m-am inscris in asociatia ANPI, dar degeaba numai smecheri ma contacteaza tot felul de experti contabili sa-mi faca dosar pentru recuperarea banilor, dar eu am facut dosar de la inceput si pentru toate astea mi se tot cer bani.
Multumes

Alte discuții în legătură

Despagubiri fni flo72 flo72 Buna seara, Ma regasesc in anexele sentintei penale nr. 423/20.03.2007 pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a II - a Penala in dosarul nr. ... (vezi toată discuția)
Investitor fni marianaalbu marianaalbu Buna ziua, Sunt un investitor FNI,care cu intarziere am ales calea de a apela la un executor judecatoresc deoarece am inteles ca asa poate voi reusi sa-mi ... (vezi toată discuția)
Calculul unitatitlor f.n.i. Florinciri Florinciri Daca nu este prea complicat, cum se calculeaza o unitate FNI conform sentintei 423/2007, inmultit cu ce indicativ? (vezi toată discuția)