avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contopire- legea mai favorabila?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contopire- legea mai favorabila?

Buna seara. As vrea sa stiu cum se poate face contopirea in cazul urmator : daca 4 infractiuni sunt facute dupa noul cod penal si 1 infractiune dupa vechiul cod penal ? Se pot contopii toate dupa vechiul cod? Am auzit ceva despre o lege favorabila. Astept raspuns. Multumescc!
Nu, se contopesc obligatoriu dupa NCP.

ART. 10 LPACP
Tratamentul sancţionator al pluralităţii de infracţiuni se aplică potrivit legii noi atunci când cel puţin una dintre infracţiunile din structura pluralităţii a fost comisă sub legea nouă, chiar dacă pentru celelalte infracţiuni pedeapsa a fost stabilită potrivit legii vechi, mai favorabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramas definitiv in urma unei condamnari si se judeca cu privire la alta fapta rosica rosica In martie 2015 a fost inchis pentru furt calificat ,fapta petrecandu se pe noul cod ,ulterior fiind condamnat la 2 ani inchisoare ,insa in 2 feb 2013 s-a urcat ... (vezi toată discuția)
Legea 194/2011 artemis84 artemis84 Buna ziua... am fost condamnat pe legea 194/2011 la 2 ani si 2 luni plus un spor de 6 luni pentru grup organizat... faptele au fost comise pe vechiul cod dar ... (vezi toată discuția)
Dosar pentru inselaciune Mihaela005 Mihaela005 Buna ziua, o persoana care are dosar in ancheta cu 62 defapte de inselaciune cuprinse din ianuarie 2015 pana in ianuarie 2016, daca recunoaste ca face astfel ... (vezi toată discuția)