avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... legea 194/2011
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

legea 194/2011

Buna ziua... am fost condamnat pe legea 194/2011 la 2 ani si 2 luni plus un spor de 6 luni pentru grup organizat... faptele au fost comise pe vechiul cod dar ne-am judecat pe noul cod fiind mai favorbail... din consultari ulterioare am inteles ca ar fi un articol de lege cum ca sporul se adauga doar daca una din infractiuni ar fi fost facuta pe noul cod... asteptam un sfat.. multumim
Cel mai recent răspuns: artemis84 , utilizator 20:08, 19 Martie 2015
Daca NCP a fost considerata legea mai favorabila, se aplica prevederile NCP iar in cazul concursului de infractiuni, când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite.
Dvs cred ca va referiti in situatia in care existau mai multe fapte pe CP vechi si pedeapsa a fost stabilita conf. legii vechi si una singura pe NCP, in concurs, se aplica obligatoriu regulile de la concursul de infractiuni din NCP, asta este o exceptie din LPACP.
ART. 10 LPACP
Tratamentul sancţionator al pluralităţii de infracţiuni se aplică potrivit legii noi atunci când cel puţin una dintre infracţiunile din structura pluralităţii a fost comisă sub legea nouă, chiar dacă pentru celelalte infracţiuni pedeapsa a fost stabilită potrivit legii vechi, mai favorabilă.
Multumim pentru raspuns... sa detaliez putin... pe vechiul cod am fost incadrati cu 3-10 pt legea 194/ 2011 si pt infractiunea de grup NEORGANIZAT... acum pe codul nou incadrarea a scazut 1-5 pe legea 194/2011 iar infractiunea de grup neorganizat a disparut iar procurorul a decis, comform unei decizii de la inalta curte , sa trecem la grup organizat, chiar daca la noi nu s au intrunit termenii de grup( inalta curte a decis ca grupul neorganizat sa treaca la organizat aca se intrunesc termenii)... si am rezultat cu o pedeapsa de 2 ani si 4 luni pt 194/2011 plus 8 luni sporul de la grup.. nu avem altfe fapte retinute..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramas definitiv in urma unei condamnari si se judeca cu privire la alta fapta rosica rosica In martie 2015 a fost inchis pentru furt calificat ,fapta petrecandu se pe noul cod ,ulterior fiind condamnat la 2 ani inchisoare ,insa in 2 feb 2013 s-a urcat ... (vezi toată discuția)
Contopire- legea mai favorabila? ContSters341036 ContSters341036 Buna seara. As vrea sa stiu cum se poate face contopirea in cazul urmator : daca 4 infractiuni sunt facute dupa noul cod penal si 1 infractiune dupa vechiul ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii mai favorabile dangeorgescu2014 dangeorgescu2014 Buna seara, Incerc sa aflu si eu raspuns clar la urmatoarea problema. Am incercat sa caut rezolvare cautand dar nu am gasit. Avem urmatoarele date : - ... (vezi toată discuția)