avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cod Procedura Penala aplicabil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cod Procedura Penala aplicabil

Doresc sa stiu care cod de procedura penala (vechi sau nou) este aplicabil pentru o plangere penala inregistrata in Decembrie 2013 ( era in vigoare vechiul cod de procedura penala) .

Multumesc.
Legea 255/2013:
Art. 15. - (1) Plangerile impotriva solutiilor procurorului de netrimitere in judecata, aflate pe rolul instantelor la data intrarii in vigoare a legii noi, continua sa se judece de catre instantele competente potrivit legii vechi, conform regulilor prevazute de aceeasi lege
(2) in cazurile prevazute la alin. (1), instanta care admite plangerea si retine cauza spre judecare conform art. 2781 alin. (8) lit. c) din Codul de procedura penala din 1968 face in mod corespunzator aplicarea dispozitiilor art. 341 alin. (7) pct. 2 din Codul de procedura penala, cu privire la probele si actele de urmarire penala. incheierea este supusa contestatiei, in conditiile legii noi.
(3) Solutiile de netrimitere in judecata cu privire la care termenul de formulare a plangerii la instanta nu a expirat la data intrarii in vigoare a legii noi sunt supuse plangerii la judecatorul de camera preliminara, in conditiile prevazute de art. 340 din Codul de procedura penala. Plangerea se solutioneaza potrivit legii noi.
De la 01.02.2014 se aplica NCPP, normele tranzitorii le gasiti in LPACPP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta instanta contestatie rezolutie procuror piccj art. 278^1 cpp eusaisapte eusaisapte Carei instante ii revine competenta? ICCJ sau tribunalului? Motivati legal va rog. Eu gasesc ca revine instantei ICCJ, dar poate ma insel (vezi toată discuția)
Care cod de procedura penala se aplica ( vechi sau nou)? costel58 costel58 As dori sa stiu ce cod de procedura penala(vechi sau nou) este aplicabil in cazul unei plangeri penale inregistrate in Decembrie 2013, directionate la Politie ... (vezi toată discuția)
Vcpp vs ncpp FRD FRD in cazul in care un dosar penal este inceput sub imperiul vcpp iar pana la acest moment nu s-a solutionat acest dosar ,intrebarea este actele de cercetare ... (vezi toată discuția)