avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care cod de procedura penala se aplica ( vechi sau ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care cod de procedura penala se aplica ( vechi sau nou)?

As dori sa stiu ce cod de procedura penala(vechi sau nou) este aplicabil in cazul unei plangeri penale inregistrate in Decembrie 2013, directionate la Politie in Ianuarie 2014 si pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale in Aprilie 2014.

Multumesc.
Buna ziua,
Codul de procedura sub auspiciile caruia a inceput procedura sau cel mai favorabil.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Codul de procedura sub auspiciile caruia a inceput procedura sau cel mai favorabil.

Cum puteti afirma asa ceva?
N.C.P.P. se aplică de la data intrării în vigoare, respectiv 01.02.2014 tuturor cauzelor aflate pe rolul organelor judiciare.(cu excepţiile prevăzute în LPACPP)

@costel58:
NCPP(LEGE Nr. 135 din 1 iulie 2010).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod procedura penala aplicabil victorm86 victorm86 Doresc sa stiu care cod de procedura penala (vechi sau nou) este aplicabil pentru o plangere penala inregistrata in Decembrie 2013 ( era in vigoare vechiul cod ... (vezi toată discuția)
Vcpp vs ncpp FRD FRD in cazul in care un dosar penal este inceput sub imperiul vcpp iar pana la acest moment nu s-a solutionat acest dosar ,intrebarea este actele de cercetare ... (vezi toată discuția)
Cai ordinare de atac / cai extraordinare; ncp versus cp 1969 Adrian_Gorj Adrian_Gorj Buna seara ! Am o nelamurire in legatura cu vechiul cod si noul cod. Daca o fapta era savarsita pe codul vechi , inculpatul avea la dispozitie -> ... (vezi toată discuția)