avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Modificare pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Modificare pensie anticipata

Buna seara! Tatal meu a iesit la pensie in 2009, la varsta de 59 ani si in decizia de pensionare sunt stipulate urmatoarele :
"Date care au condus la stabilirea dreptului de pensie :
Varsta 59 ani si 0 luni ;
Varsta standard de pensionare 65 ani si 0 luni ;
Reducerea varstei standard de pensionare
- datorita conditiilor speciale si deosebite de munca 6 ani si 0 luni"

Intrebarea mea este urmatoarea. In septembrie anul acesta, cand implineste 65 ani (varsta normala de pensionare), i se va marii pensia? (nu ma refer la marirea aceea standard pe care o primesc anul acesta toti pensionarii) Sau se considera ca a iesit la limita de varsta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lizas , utilizator 11:12, 9 Ianuarie 2015
Nu i se va mari pensia.
Pensia va creste doar prin majorarea valorii punctului de pensie de la 790,7 la 830,2.
Pensia nu a fost anticipata.
Pensia a fost de limita de varsta.
Tatal a iesit la pensie de limita de varsta ! Nu e pensie anticipata ! Este interesant ce stagiu de cotizare i s-a calculat ! Daca vreti un raspuns complet, trimiteti o copie dupa decizie pe adresa mea de mail.
V-am trimis email.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala barbat ana_lazar ana_lazar Buna ziua.Tatal meu este nascut in iunie 1952 si are o vechime in cartea de munca de 31 ani,8 luni si 11 zile,din care 12 ani in grupa a II-a de munca.In ... (vezi toată discuția)
Sefa pe vecie? AlinaLavinia AlinaLavinia Lucrez la un Spital de Stat, in Bucuresti, ca asistenta medicala, si avem o asistenta sefa care este sefa de peste 27 de ani. Dansa are 62 (ii implineste in ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta giagi giagi Buna ziua! Va rog frumos daca ma puteti ajuta sau sa-mi spuneti ce trebuie facut. Mama mea e nascuta in 24.03.1953. - in perioada 01.05.1971-30.09.1972 a ... (vezi toată discuția)