avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat nastere

Buna ziua.Sunt in olanda de 10 luni si iubita mea a nascut in decembrie iar eu nu am putut sa recunosc copilul dupa nastere.in luna septembrie am fost la primarie si acestia mi-au spus sa vin dupa ce se naste copilul.Dupa ce s-a nascut copilul am fost sa il declar dar mi-au spus ca nu pot si ca trebuie sa aduca sotia un act care sa dovedeasca ca nu e maritata.Ce pot sa fac in acest caz?Pot sa scot aceasta adeverinta de la Ambasada Romaniei la Haga?Precizez ca acum copilul e pe numele sotiei inscris la primarie.... Va Multumesc!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: mihaiporumboiu , utilizator 20:00, 21 Ianuarie 2015
Sotia poate solicita personal sau prin imputernicit cu procura speciala adeverinta anexa 9 de la primaria locului de inregistrare a nasterii sale ori de la primaria de domiciliu care o poate solicita prin corespondenta. De obicei se cerea o declaratie pe proprie raspundere a mamei, mai nou solicita adeverinte, numai ca trebuia sa va spuna si dvs.mai devreme cand i-ati consultat. Daca nu aveti oportunitatea sa lasati copilul in acte asa fara tata iar cand veniti in tara solicitati transcrierea(termenul este de 6 luni de la primirea certificatului) dupa care recunoasteti copilul la starea civila si ii dati incuviintarea purtarii numelui dvs. Trebuie sa fiti amandoi prezenti in fata ofiterului de stare civila. Transcrierea o puteti solicita la ambasada/consulat ori la primaria locului de domiciliu din Romania al dvs. sau al sotiei.Problema apare in momentul in care dvs. locuiti mai mult in Olanda unde trebuie sa faceti dovada ca sunteti tatal, deci tot aveti nevoie de adeverinta pentru a face mai intai recunoasterea copilului la autoritatile olandeze.
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator
Multumesc pentru ajutorul acordat Justitiarul 711.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere - recunoastere copil amadeus3000 amadeus3000 Buna ziua. Ma aflu in OLanda acum, de 7 luni muncesc aici, iar luna aceasta iubita mea a nascut. Eu in perioada urmatoare nu pot ajunge acasa, iar intrebarea ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe actele de nastere eliberate de autoritatile straine Ares-3 Ares-3 În cazul copiilor a căror naştere s-a produs în străinătate şi care au fost înregistraţi la autorităţile străine competente, părinţii ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)