avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se intampla in acest caz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se intampla in acest caz?

Pe data de 15 ,s-a hotarat ca se va face inventar(noaptea,in afara programului),eu atunci sunt in preaviz si in concediu medical,ce se intampla in acest caz,daca nu ma prezint?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:04, 9 Iunie 2009
Nu puteti fi consecutiv si in preaviz si in concediu medical, iar daca sunteti in concediu medical nu va prezentati la lucru.
1. Concediul medical prelungeste preavizul cu numarul de zile din certificatul medical.
2. In perioada de preaviz sunteti inca sub executarea CIM, deci respectati programul de lucru.
3. Fiind bolnav, cu acte in regula, nu sunteti obligat sa va prezentati. Dar sa stie angajatorul ca sunteti bolnav si sa faceti, de comun acord, o reprogramare a inventarului.
eseme a scris:

Nu puteti fi consecutiv si in preaviz si in concediu medical, iar daca sunteti in concediu medical nu va prezentati la lucru.

Poate fi si in preaviz si in concediu medical ... insa, concediul medical suspenda preavizul, acesta prelungindu-se cu numarul de zile de concediu medical.
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
freeelis a scris:

eseme a scris:

Poate fi si in preaviz si in concediu medical ... insa, concediul medical suspenda preavizul, acesta prelungindu-se cu numarul de zile de concediu medical.
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.

Adaug: ce ati stabilit cu angajatorul pentru perioada de preaviz? Va prezentati la serviciu timp normal de 8 ore sau sunt suficiente 4 ore si restul de 4 ore va cautati alt loc de munca.
Succes.
Din ce cauza sunteti in preaviz: demisie sau concediere?
Cum vi s-a adus la cunostinta despre aceasta hotarare....in scris?
Daca in ziua stabilita pentru inventar sunteti in concediu medical nu aveti obligatia sa va prezentati, insa trebuie sa anuntati angajatorul despre acest fapt (in scris).
Si mai intereseaza aici si de ce s-a programat acel inventar noaptea,....care este obiectul de activitate a firmei?

Alte discuții în legătură

Referitor demisie dana.iorga dana.iorga am depus cererea de CO in perioada preavizului.va rog sa-mi spuneti daca zilele de CO prelungesc perioada de preaviz ( asa cum mi s-a spus de la resurse umane ... (vezi toată discuția)
Cate ore se lucreaza in preavizul de demisie? Claudiagh Claudiagh Buna ziua, Am si eu o rugaminte: am inteles ca in codul muncii se regaseste un articol in care scrie ca in timpul preavizului de demisie angajatul are ... (vezi toată discuția)
Demisie contract de 2 ore/zi cerb cerb Sunt student si am contract pe proiecte cu salarizare si prezenta de 2 ore zi.Programul s-a extins la peste 8 ore zi fara nici un contract separat sau ... (vezi toată discuția)