avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stornare facturi neincasate de la persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stornare facturi neincasate de la persoane fizice

Buna ziua,
Am emis in anii 2008 - 2010 un numar mare de facturi catre persoane fizice, cu titlu de abonament servicii internet. Facturile in valoare de circa 90.000 lei inclusiv TVA sunt neincasate. Din pacate plata TVA aferent acestor facturi a ramas doar partial efectuata, pana in ziua de astazi ramanand cu datorii la bugetul de stat (si penalitatile aferente). Facturile sunt mici, insa in numar mare. Solutia actionarii in judecata a abonatilor mi s-a parut dificila si neeficienta. As avea vreo solutie pentru a trece aceste facturi pe cheltuiala sau cel putin de a recupera (sau nu plati) in viitor TVA-ul aferent lor?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 19:49, 9 Ianuarie 2015
Nu exista solutia legala a stornarii facturilor neincasate.
Din pacate facturile sunt deja prescrise, nu se pot actiona in judecata debitorii si deduce cheltuilile in urma unei hotarari judecatoresti.
La sfarsitul exercitiilor financiare se puteau constitui provizioane pentru deprecerierea creantelor clienti, asta pentru credibilitatea bilantului, adica sa nu fie supraevaluate veniturile.
In contabilitate ar trebui sa scadeti suma datorata de clienti prin formula
6588= 4111, cheltuiala nefiind deductibila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clienti neincasati corina-b corina-b Buna! Sunt o contabila la inceput de drum si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Lucrez la o firma si ma confrunt cu o problema. am clienti din 2001 ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti incerti carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este corecta inregistrarea in cazul unei creante in valoare de 476 lei (cu TVA) neincasata intr-o perioada mai mare de ... (vezi toată discuția)
Constituire provizioane din creante teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o monografie privind constituirea de provizioane din creante.Este obligatoriu trecute creantele pe contul 4118?Ce cont se ... (vezi toată discuția)