avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesiune de creanta a unui credit aflat intr-un proces ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesiune de creanta a unui credit aflat intr-un proces penal

Buna ziua,
Are banca dreptul sa faca o cesiune de creanta a unui credit neachitat daca acest titularul acestui credit este intr-un proces penal de inselaciune ca parte vatamata motivul fiind faptul ca nu a semnat el contractul de credit? - procesul se judeca inca pe fond, iar timp de 4 ani banca NU a facut nici un demers pentru recuperarea creditului: somatii, notificari, etc.
Acum am primit de la o firma de recuperari creante notificare sa achit datoria.
Cum trebuie sa procedez in acest caz?
Cel mai recent răspuns: pitic1991 , utilizator 15:11, 9 Ianuarie 2015
Buna ziua,

Daca timp de 4 ani banca nu a facut nici un fel de demersuri creanta este prescrisa. Drepturile litigioase pot fi cesionate, dar dvs nu aveti aceasta datorie. Daca nu e a dvs, sa nu o recunoasteti in fata societatii de recuperare creante.

Succes,
in instanta s-a primit situatia creditului, acesta era o parte credit curent si o parte restant, lunar era trecuta rata aferenta la restanta, creditul avea scadenta finala in septembrie 2018.
Din iunie 2010 eu nu am mai fost contactat in vreun fel de banca, in instanta s-a adus doar situatia creditului, s-a spus ca nu au existat notificari, iar acum firam de recuperari imi solicita sa platesc toata suma.
Nu trebuia banca sa anunte si in instanta ce s-a intamplat cu acest credit?

Am fost sfatuit sa solicit un certificat de grefa si sa-l trimit firmei de recuperari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)
In 2006 am luat un credit pe firma pentru cumpărarea a doua ... Iosif Feke Iosif Feke In 2006 am luat un credit pe firma pentru cumpărarea a doua utilaje am platit aproape jumătate din credit pe urma am avut probleme financiare și nu am mai ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)