buna ziua, sotul meu este plecat la munca in germania si nu poate veni in vizita decat dupa terminarea contractului de un an, cum as putea eu sa plec in vizita la el cu cei doi copii ai nostrii, vreau sa mentionez ca nu ne-am asteptat ca plecarea lui sa fie pe un termen atat de lung si nu am facut nici o procura din tara si nu avem nici pasapoarte la copii, ce ar trebui el sa imi trimita de acolo ca sa pot face pasapoarte pentru copii si sa pot pleca eu cu avionul la el? va multumesc anticipat pentru raspunsuri
O procura la un notar de acolo ca e de acord sa le faceti pasapoarte. Daca acolo e mai destupata legislatia poate va scrie in aceeasi procura si ca-i de acord sa iasa copiii din tara cu d-voastra. In Romania din pacate a trebuit sa fac procura ca-i de acord tatal cu intocmirea pasaportului si doar dupa ce copilul a avut pasaportul a fost de acord notarul sa faca procura pentru iesirea din tara. Aiurea dar in Romania se obisnuieste sa porti omul pe drum de mai multe ori sau poate am dat eu de un notar mai incuiat.