avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Poate fi anulata executarea silita?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Poate fi anulata executarea silita?

Av. soc. contestatoare a depus la instanta o precizare in care contesta titlul executor, intinderea si cuantificarea lui, cat si formele de executare silita efectuate de executor. cerand anularea lor si revenirea la starea anterioara inceperii executarii, . Argumentele sale sunt:
1. Titlul in baza caruia s-a nceput ex. silita nu este emis de catre o instanta de judecata (este vorba de fila CEC si executarea a inceput inainte de aparitia deciziei de investire cu titlu executor de catre instanta), mai invoca neindepliniri contractualae cantitative si calitative (aici cred ca are in vedere al doilea proces verbal de receptie intocmit de beneficiar inainte de prima infatisare la proces).
2. Nu s-au intocmit toate actele premergatoare ex. silite de catre intimata si executor. Aici se refera la dreptul de regres si la protest, facand referire la Lega 54/1934 cu completarile ulteriaore si invocand articolele 43,alin 1: 45 alin 1,2, 54 alin1, 55, 58 si 59.
Avand in vedere aceste motivatii, poate fi anulata executarea? Cum pot fi combatute argumentele lui si eventual ce art, de leg ar putea fi invocate ca si contraargumente? Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: mihaela vizintin , utilizator 12:38, 6 Iunie 2009
La fel am patit si eu. Instanta mi-a anulat toate actele de executare in cazul unui B.O. care a fost pus in executare inainte de aparitia deciziei buclucase. Motivul anularii : B.O. nu este investit si deci nu reprezinta titlu executoriu.
Practic executarea siliata facuta in acest mod este neconstitutionala,intrucat o simpla fila de cec nu poate fi investitata cu formula executorie mai inainte de a se pronunta instanta.Trebuie sa existe o hotarare cu mentiunea defintiva si irevocabila.
Art. 3741 din Codul de procedură civilă prevede , în mod expres, că înscrisurile cărora legea le recunoaşte caracterul de titlu executoriu sunt puse în executare fără învestirea cu formulă executorie. Daca executarea sillita a fost inceputa in baza acestui articol, legea se aplica retroactiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea calin mihai calin mihai va rog sa-mi comunicati, daca se poate trimite trimite poprirea in cazul creditelor la banca, inainte de a cere incuvintarea executarii silite la instanta de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin depus dupa scadenta pneuros pneuros Se poate investi cu putere executorie un bilet la ordin depus dupa scdenta cu 4 zile? (vezi toată discuția)
Legalizare b.o. geo26 geo26 am o nelamurire, poate ma ajuta cineva,? am investit un bilet la ordin la judecatorie.incheierea de investire s-a pronuntat de curand.as vrea sa stiu, pentru a ... (vezi toată discuția)