ce drepturi are un nou nascut?
are dreptul de a ramane langa mama de cand se naste?
are dreptul de a beneficia de laptele matern?
spitalul poate face externarea mamei daca nou nascutul este inca in spital?
Mama copilului poate adresa o cere scrisa si motivata prin care sa conteste externarea sa si sa o refuze pana primeste un raspuns scris.Sa primeasca insa numar de inregistrare la cererea motivata depusa.
In acest fel va primi un raspuns rapid.
Daca vor sa o evacueze cu forta are dreptul de a apela de urgenta la avocat.
Avocatul se poate deplasa la fata locului pentru a se lamuri care este situatia de fapt si cea juridica..
tocmai ca nu am stiut ce sa facem,in luna septembrie 2014 sa nascut minorul fiind prematur...acesta a fost la incubator 1 saptamana in tot acest timp mama il vizita la orele stabilite de catre spital,la 3 zile de la nastere mama a fost informata ca are externare facuta si ca minorul ramane in grija asistentilor pana la externare....am incercat sa iau legatura cu menegerul fara rezultat...am depus sesizare in scris..fara nici un raspuns....mai rau era ca noi nu locuiam in localitatea unde sa nascut copilul....ulterior am trimis sesizari la Ministerul Sanatatii acestia spunand ca nu au in subordine spitalul...am transmis la Colegiu Medicilor din localitate acesteia spunand ca nu este de copetenta lor si sa ma adresez Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România,intr.un final azi am primit raspunsul si de la spital acestia spunand ca copilul sa nacut ca i sau facut toate cele necesare dar nicidecum ceea ce am solicit eu in sesizare?Mai nou este ca dupa aprx. o saptamana nu se mai gasea nici iesirea mamei a trebuit sa facem in scris pentru a ni se da...dar managerul care a, aprobat acesta nu isi mai aminteste....Acum copilul in loc sa manance lapte matern pe care mama il avea mananca lapte praf si avand un sindrom de varsaturi din cauza faptului ca acesta nu a fost supravegheat de nimeni in spital pentru a se observa si a se trata acest lucru.
Din pacate in Romania instantele nu prea fac ordine in procesele civile si sunt incurajate abuzurile.
Nici oamenii nu au de regula avocati angajati care sa se ocupe la modul deosebit de serios de caz, nestiind cat de complicat poate sa fie dreptul si astfel s-a ajuns la un dezastru judiciar...in astfel de cazuri...
Justitia este singura care poate sa faca ceea ce nu pot face economic cei din guvern...ea fiind cea care daca merge bine si just...poate face dreptate...
Doar in cazurile penale se mai face dreptate de regula, dar acolo deja este vorba de cu totul altceva...mult mai grav intrucat tine de sfera dreptului penal de incalcarea legii la un mod care duce si la o pedeapsa penala...