avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz plata factura fiscala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz plata factura fiscala

Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema pentru care va rog tare mult sa-mi dati un sfat de specialitate.
Firma mea a livrat unei alte firme pe baza de contract o cantitate de marfa.
Cand a ajuns marfa la cumparator s-a facut receptia la cumparator si s-a trecut la prelucrarea intregii cantitati,rezultand produsul lor finit.
Dupa trei zile am primit un email in care se comunica ca marfa nu a fost buna si nu corespunde calitativ,asta repet dupa ce a fost prelucrata.
In contract se stipuleaza clar ca in cazul unor probleme de calitate sau cantitate,vanzatorul este anuntat sa vina sa-si ridice marfa de la sediul cumparatorului,insa ei au prelucrat-o si m-au anuntat la sfarsit ca nu este buna,astfel incat nu mai avem ce ridica.
In aclasi email se mentioneaza ca factura va fi refuzata in totalitate la plata,contravaloarea ei urmand a acoperi cheltuielile cu productia din care dupa spusele lor au rezultat produse necorespunzatoare calitativ.
Mentionez ca nu am fost chemat la receptie si nu au fost obiectiuni inainte de a intra marfa pe fluxul lor de productie.
Noi suntem o firma mica si ei sunt o intrerprindere mare ,acum nu putem plati salarii,energie etc,practic am oprit lucrul.Am incercat sa luam legatura telefonic,insa nu mai raspund.
Va rog sa ma invatati cum pot recupera acesti bani.
Va mutumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:24, 15 Ianuarie 2015
Formuland o cerere de chamare in judecata avand ca obiect pretentii
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuie sa ii dati in judecata daca nu mai comunica deloc.
Daca aveti acte procesul nu este dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sub pretul inregistrat in contabilitate Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o firma cumpara lemn de la ocolul silvic pe picior lemn ,il inregistraza in contabilitate ca marfa.il vinde apoi ca lemn de foc cu un pret mic ,iar ca lemn de ... (vezi toată discuția)
Drept comun sau somatie de plata aartist aartist Am de recuperat de la o firma o creanta in valoare de 10.000 lei pt. o serie de produse livrate. Sunt in dubiu in ce priveste calea de urmat: drept comun sau ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata camy20 camy20 buna ziua Detin o firma pe care am avut un leasing operational,din imposibilitate de plata,nu am mai achitat doua facturi ca atare contractul mi-a fost ... (vezi toată discuția)