avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cod caen 4532-vanzari pe internet si direct catre ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cod caen 4532-vanzari pe internet si direct catre client

Buna ziua. Am depus actele pentru a autoriza o interprindere individuala cu codul caen 4532. Doresc sa vand accesorii auto (doar gpsuri) pe internet sau direct catre client, eu fiind cel care se deplaseaza la masina clientului si oferta montaj. Nu voi avea un magazin, nu voi vinde dintr-o anumita locatie.

Am ales acest cod caen pentru ca 4791 excludea vanzarea de piese si accesorii auto, pentru ca vreau sa fiu inregistrat la norma de venit si acest cod caen imi permite.

Intrebarea nr 1 : cand am depus dosarul, i-am explicat doamnei ce vreau sa fac, am completat ajutat de dansa cererile insa nu cred ca am completat la partea cu vanzari in locatiile clientului. Eu nu vreau sa am activitate la sediul social.

Intrebarea nr 2 : luni mi se elibereaza actele iar daca constat ca nu s-a ales si vanzarea la locatiile clientului cum pot cere modificarea ? Ce implica (timp, costuri)

Intreabarea nr 3 : Fiscalizarea casei de marcat pe care urmeaza sa cumpar va trebui sa o fiscalizez pentru sediu ii si pot sa o folosesc si cand ma duc la client la masina de ex, sau trebuie fiscalizata special pentru a putea fi folosita si in sediu si la locatia clientului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
hordymulberry, utilizator
Cel mai recent răspuns: hordymulberry , utilizator 18:41, 12 Ianuarie 2015
1-2. Faceti un dosar in care puneti certificatele constatatoare, o declaratie model 3 si o cerere. Taxele sunt de 176 de lei si dureaza cel mult 5 zile.

3. Nu sunt sigur, dar cred ca pentru a fiscaliza casa de marcat la sediu trebuie sa aveti activitate la sediu(un cod caen autorizat la sediu). Cel mai bine ar fi sa cumparati casa de marcat mobila si sa o luati cu dumneavoastra la client.
Am fost astazi la prima ora la ei. Nu erau terminate inca actele. Au verificat ce am cerut si se pare ca e ok. Bifasem ca activitatea se desfasoara la sediile tertilor. Gasise alta greseala referitoare la etajul sediului social (scrisesera 23, nr de apartament). S-a rezolvat si asta.

Vin cu un alt set de intrabi si scuzele implicite pentru nestiinta mea ( incerc sa evit eventualele viitoare greseli)

1. ce trebuie sa depun la finante - vreau sa ma declar cum spuneam platitor dupa norma fixa de venit
2. trebuie sa tin registru de incasari chiar daca am norma fixa de venit ?
3. cu acest cod caen si cu specificatia "activitatea la adresa tertilor" pot sa ma duc si pe targuri ? ( ma refer la targurile auto). Am considerat acest cod caen foarte permisiv, deoarece este exclus din cel al vanzarilor online si nu are specificat un anumit loc unde trebuie sa se desfasoare activitatea. Am ales doar acest cod caen pentru a nu pierde optiunea normei de venit care consider ca ma avantajeaza
4. in cazul in care ma deplasez la fiecare client la masina in locatiile unde sunt chemat si montez un amarat de aparat pe masina, eliberez bon/factura, am nevoie de ceva autorizatie suplimentara de la primarie?

Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
hordymulberry, utilizator
Update :

Am scos actele, am fost si am cumparat casa de marcat, vineri va fi si fiscalizarea gata.
Am fost la finante si am depus doua declaratii 200 si 600. Am facut si o stampila. Am cumparat facturier si chitantier.

Mai am de cumparat un registru de vanzari

Ce am mai omis?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare cod caen srl-d savurazvan savurazvan buna ziua. am infiintat recent un srl-d cu activitatea principala 4532. cand am ajuns la anaf sa inregistrez firma ca platitoare de tva mi-au zis ca pentru ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru casa de marcat mobila? Benny Lungu Benny Lungu Buna ziua. Suntem o firma care avem activitatea de vanzari piese auto. Oferim clientilor si serviciu de livrare la domiciliu. Pana acum am facturat ... (vezi toată discuția)
Comertul cu amanuntul la targuri AlexandraCiolan AlexandraCiolan Buna ziua. Am deschis un PFA in dorinta de a comercializa bauturi/sucuri naturale obtinute din fructe, momentan doar la targuri, expozitii. Activitatea nu ... (vezi toată discuția)