avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vechime in specialitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vechime in specialitate

pentru un absolvent de studii universitare din 2014, care beneficiaza de indemnizatie de somaj, aceasta perioada de 6 luni constituie vechime in specialitatea studiilor?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:45, 10 Ianuarie 2015
Perioada de somaj nu constituie vechime in specialitate, ci stagiu de cotizare asimilat la pensie.
1. Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie (nu asimilat) deoarece Agentia de somaj plateste contributia lunara la pensie.

2. Pe perioada de somaj indemnizat sunteti asigurat si la sanatate, contributia lunara fiind platita tot de Agentia de Somaj.

3. Perioada de somaj indemnizat nu este vechime in munca deci nici in specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studiile universitare si postuniversitare se considera vechime in munca la calculul somajului? panaxor panaxor Cine stie, va rog sa-mi spuna daca studiile universitare si postuniversitare se considera vechime in munca la calculul somajului? Pentru ca stiu ca proaspetii ... (vezi toată discuția)
Somaj emilia236 emilia236 firma la care lucrez ne a trecut in preaviz , intrebarea mea indemnizatia pentru cresterea copilului se socoteste ca vechime in calculul somajului sau nu , im ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj este perioada asimilata stagiului de cotizare? mihamihaela06 mihamihaela06 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu perioada asimilata la pensie. Am cautat in legrea 263 din 16 dec 2010 si am gasit: ART. 49 ... (vezi toată discuția)