avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

firma la care lucrez ne a trecut in preaviz , intrebarea mea indemnizatia pentru cresterea copilului se socoteste ca vechime in calculul somajului sau nu , im preuna cu aceasta indemnizatie as avea 11ani si 7 luni lucrate . Multumesc .
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
emilia236, utilizator
Cel mai recent răspuns: emilia236 , utilizator 20:08, 1 Februarie 2013
Indemnizatia pentru cresterea copilului se trece in cartea demunca dar pt a intra in somaj trebuie ca in ultimi 2 ani sa fi lucrat 1 an
am inceput lucrul in urma cu 5 ani si 7 luni
Indemnizatia pentru cresterea copilului este considerata vechime pentru somaj.
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 21
(1) Pe perioada in care se beneficiaza de indemnizatia prevazuta la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin.(1) si art. 9 alin. (4) si (5), precum si pe perioada concediului fara plata prevazut la art. 6, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceste persoane se asigura de la bugetul de stat .
...

Art. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art.6, art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare

(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și art. 6 constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

2. - Adica perioada in care ati fost in CCC este stagiud e cotizare la sanatate si stagiu asimilat stagiului de cotizare pentru pensie si somaj.
- Agentiile de Somaj spun ca fiind perioada asimilata stagiului de cotizare nu se plateste contributia si ca atare nu este luata in calcul stagiului de cotizare pentru stabilirea indemnizatiei de somaj.
Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de ccc este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj? papic papic concediul pt cresterea copilului este considerat vechime in munca la calculul vechimei totale in munca pt obtinerea indemniztiei de somaj (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil este vechime in munca? rellys rellys concediul de crestere copil este considerat ca vechime ? se ia in calcul la somaj? (vezi toată discuția)
Ccc vechime in specialitate nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua. Concediul pentru cresterea copilului constituie vechime in specialitate? (vezi toată discuția)