avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul crestere copil este vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul crestere copil este vechime in munca?

concediul de crestere copil este considerat ca vechime ?
se ia in calcul la somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 3 August 2015
OUG nr.111/2010
art.22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5,art. 6,art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

Prin urmare, perioada in care beneficiati de CCC este considerata perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj.
Perioada de CCC se va adauga la stagiul de cotizare la somaj numai pentru a se putea stabili perioada de somaj in functie de care se va acorda indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de ccc este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj? papic papic concediul pt cresterea copilului este considerat vechime in munca la calculul vechimei totale in munca pt obtinerea indemniztiei de somaj (vezi toată discuția)
Ccc vechime in specialitate nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua. Concediul pentru cresterea copilului constituie vechime in specialitate? (vezi toată discuția)
Vechime, paternala. hdm hdm -se acorda vechime în muncă pe perioada concediului paternal? (vezi toată discuția)