Constituie vechime in munca, durata concediului paternal acordat in baza Legii nr.210/1999 numai daca asaceva este prevazut prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contractul individual de munca sau prin regulamentul intern al angajatorului.
Daca va referiti la perioada concediului pentru cresterea copilului , conform dispozitiilor OUG nr. 111/2010 avem:
Art. 21
(1) Pe perioada in care se beneficiaza de indemnizatia prevazuta la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin.(1) si art. 9 alin. (5) si (6), precum si pe perioada concediului fara plata prevazut la art. 6, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceste persoane se asigura de la bugetul de stat .
Art. 22
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin.(1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.
Prin urmare, perioada de CCC este considerata vechime in munca si in specialitate, perioada asimilata stagiului de cotizare la somaj, stagiu asimilat de cotizare pentru pensie, stagiu de cotizare la sanatate.
Perioada somaj
ralucard
Buna ziua!
As dori sa stiu ce perioade imi sunt luate in calcul la vechimea in munca, avand in vedere faptul ca lucrez la stat si beneficiem de sporul privind ... (vezi toată discuția)
Somaj
emilia236
firma la care lucrez ne a trecut in preaviz , intrebarea mea indemnizatia pentru cresterea copilului se socoteste ca vechime in calculul somajului sau nu , im ... (vezi toată discuția)