avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa blocului: antene parabolice si panouri solare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa blocului: antene parabolice si panouri solare

Buna ziua.

Am cateva nelamuriri. Va voi spune intai "povestea", ulterior voi pune intrebarile.
Fac parte din noul Comitet Executiv al unei scari de bloc din Buc, sect.3.
La parterul blocului exista trei cabinete si anume: doua de masaje si unul TV ( independent ).
In Comitetul Executiv s-a hotarat ca cei ce folosesc apartamentul in alt scop decat cel de locuinta sa plateasca 60 lei/pe luna. Cele doua cabinete de masaj platesc, al treilea spune ca "nu are bani si ca nu considera ca trebuie sa plateasca".
In urma acestui raspuns, m-am adresat presedintelui asociatiei si l-am intrebat daca domnul "Nu platesc" are acceptul a 50%+1 pentru cele 4 antene si cele 4 panouri solare montate pe terasa blocului si daca are incheiat vreun contractul de inchiriere/de folosinta sau de concesiune, conform art.39 respectiv art.41 din L230/2007. Raspunsul a fost ca nu are niciun accept din partea locatarilor si niciun contract cu Asociatia. Banuiesc ca neavand aceste acte, nu are nici autorizatia de construire pentru panourile solare si acordul ISU.

Intrebari:
1. Daca ii facem o notificare, prin care il notificam sa dea acele antene si panouri solare jos de pe terasa, exista un termen pe care il putem impune si ce articole de lege trebuie mentionate? de ex: "in cazul in care in termen de 5 zile lucratoare nu demontati etc..., ne vom adresa Primariei de sector, respectiv Serviciului...
2. Notificarea trebuie facuta obligatoriu printr-un executor sau notar?
3. Ce sfaturi imi puteti da in aceasta situatie (va rog sa specificati si legea/articolul respectiv)?

Am incercat sa avem nenumarate discutii cu acest om si mereu ne-a refuzat, dar nici nu a platit sau a facut ceva in beneficiul scarii de bloc in ultimii 4 ani.
Mai mult, din cauza gaurilor date in terasa blocului, au existat ( in urma ploilor )inundatii la locatarii de la etajele 7 si 8.
Pana acum 4 luni nu s-a luat nicio masura deoarece cei din Comitetul anterior beneficiau gratuit de TV si internet din partea acestui domn.

Va multumesc pentru timpul acordat !

Cu stima,
Dragos
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 22:41, 11 Ianuarie 2015
Nu este nevoie sa va adresati primariei.
Ii faceti direct o plangere penala la politie sau parchet. Nu este necesar sa il "atentionati", va face politia/procurorul cercetarile necesare.
Daca nu exista niciun contract de inchiriere a terasei inseamna ca dl "nu platesc" a ocupat in mod abuziv proprietatea comuna a locatarilor, in termeni juridici se numeste "tulburare de posesie", fapta care este incadrata la infractiuni.
Daca au existat si daune cauzate de amplasarea antenelor si panourilor puteti solicita despagubiri (este necesar un raport de expertiza care sa dovedeasca ca inundatiile locatarilor de la et 7/8 au fost cauzate de ele).
De asemenea le puteti face o plangere si celor din vechiul comitet care au beneficiat de "gratuitati"in schimbul neplatii serviciilor tv/internet, cred ca si asta este o infractiune si se numeste "abuz in serviciu".
Luati legatura cu un avocat care sa va acorde ajutor specializat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
cyan, moderator
Care este statutul magazinului -service-ului TV .Chirias,proprietar.Face parte din asociatia de
proprietari.
Da. Este proprietar, face parte din asociatie.
Chiar daca este prprietar in bloc are o cota indiviza din proprietate si nu poate monta ce vrea el pe terasa care este parte comuna. Trebuie sa aiba contract de inchiriere.
Terasa este parte comuna dar aceasta poate fi folosita in urma unor aprobari in A.G
Daca face parte din Asociatia de proprietari trebuie sa aiba incheiata o Conventie,conform
HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 la:Art.37:
Conform acestei conventii il treceti la plata ,daca nu plateste se aplica penalizare.
Discutati cu presedintele asociatiei.






Alte discuții în legătură

Echipamente pentru telefonie, internet si tv montate abuziv pe terasa blocului. suntem o asociatie de proprietari din bucuresti si in bloc, unul ... Dantes Anca Dantes Anca Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti si in bloc, unul dintre apartamente este detinut de un operator de telefonie mobila, internet si TV. ce l-a ... (vezi toată discuția)
Antena parabolica pe terasa blocului CATALINUXP CATALINUXP Am fost (mai sunt când sunt şi clienţi) instalator de antene pentru recepţia programelor TV prin satelit (parabolice). Eu nu am cablu, datorită faptului ... (vezi toată discuția)
Montare antena tv pe terasa blocului alinachi alinachi Buna ziua, doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ... (vezi toată discuția)