Cred ca sumele sunt trecute in mesaj cu titlu "exemplificativ" asa cum se exprima in penultimul paragraf. Dar sa incercam a raspunde indiferent de sumele in discutie.
Asadar, daca instanta a hotarat ca proprietarul sa plateasca asociatiei suma de X lei ca restante, Y lei ca penalizari si Z lei cheltuieli de judecata, pai cel ce a pierdut procesul trebuie sa plateasca acele sume, asa cum se arata in sentinta in maxim 10 zile.
Daca nu a platit aceste sume, asociatia poate apela la un executor judecatoresc care se va ocupa de executarea silita a celui ce nu si-a indeplinit obligatia stabilita de judecator. Asociatia poate apela la executor intr-o perioada de maxim 3 ani de la comunicarea hotararii judecatoresti. Dupa trecerea celor 3 ani, asociatia nu mai are dreptul sa ceara executarea.
Presedintele asociatiei trebuie sa mearga la un executor si acesta-l va indruma sa faca cererea, sa investeasca daca este cazul sau nu..
Sigur ca executorul percepe un onorariu si acesta va fi suportat de proprietarul ce va fi executat. Asa ca este mai bine ca proprietarul sa achite sumele la asociatie inainte ca asociatia sa apeleze la executor.
Alte debite acumulate de restantier dar care nu au facut obiectul acestui dosar, nu pot fi recuperate prin actiunea de executare a acestei hotarari judecatoresti.
Pentru alte debite asociatia trebuie sa o ia de la capat: aplicarea de penalizari, notificare, privilegiu imobiliar, mediere, instanta, executare.
Nu inteleg semnele dumneavoastra de intrebare cu privire la respingerea de catre instanta a cererii de acordare a dobanzii. Asociatia aplica penalizari, asa cum prevede L 230/2007 si HG 1588/20007, penalizari acordate de instanta; asociatia nu mai are de ce sa solicite alte sume penalizatoare ca dobanzi, daune, penalitati, actualizari cu inflatia...