tandarica a scris:
In primul rand imi cer scuze...sunt o persoana incepatoare in tainele calculatorului, mi-am facut in graba contul pentru a ma lamuri cu situatia destul de tensionata din societatea unde lucrez.
In al doilea rand va multumesc pentru faptul ca mi-ati raspuns. Si ca sa nu mai bombardez forumul cu mai multe intrebari incerc sa dezvolt putin puctul 4:
- ]ce lege guverneaza obligativitatea inmanarii fluturasului de salariu privind realizarile in luna respectiva? pentru ca de circa 3 ani de zile nu primim fluturasi pe realizari , iar realizarile salariale au fluctuatii nefiresti fiind in multe cazuri sub 100% realizar
Mentionez ca :
1.salariul este pe card
2.niciodata nu am semnat eu sau ceilalti salariati ai societatii un stat de plata si nu mi s-a adus la cunostinta realizarile salariale(impozite , opriri, sporuri)
3.salariul variaza intre 80% si 100% fata de salariul negociat
4. in conditia in care si bancomatul nu ti tipareste din terte motive chitanta cum mai poti sa-ti urmaresti banii
Acuma vin si va intreb care este temeiul legal de a intra in legalitate cu rezolvarea acestei probleme ? ce demersuri trebuie sa intreprindem si ce legi trebuie sa respectam?
Mentinonez faptul ca toate intrebarile scrise de mine sunt adevarate in proportie de 100%
Va multumesc frumos ca mi-ati raspuns
Cand plata salariului este pe card, dovada plati salariului este lista vizata de banca care cuprinde numele si conturile IBAN pt. angajatii respectivi, sumele si luna pentru care au fost platite salariile, plus ordinul de plata cu suma totala.
Daca soc. nu are conventie cu o banca pt. plata salariilor, atunci se face OP pentru fiecare salariat.
In regulamentul intern este precizat modul de plata al salariilor, obligatia salariatului sa-si consulte mereu soldul, daca sunt probleme poate merge la persoana care calculeaza salariile pentru relatii suplimentare.
Este obligatoriu sa primiti fluturas cu modul de calcul al salariului.
La bancomat solicitati chitanta pentru a interoga soldul, dupa aceea retrageti bani.