avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... depozit bancar al decedatului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

depozit bancar al decedatului

buna ziua . ma aflu intr-un proces succesoral , masa partajabila fiind un depozit bancar. INTREBARE - 1 pot cere instantei sa tina cont si de dobanzile acelui depozit sau acelea nu intra in discutie ? 2 daca decesul a avut loc pe 11 iulie 2013 , care este data pt care pot ruga instanta sa faca adresa bancilor pt aflarea eventualelor conturi bancare 10 sau 12 iulie 2013 ? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 20:22, 13 Ianuarie 2015
1. Cereti, dar instanta va tine oricum cont de dobanda.
2. D-voastra cereti instantei sa verifice daca defunctul a avut deschis cont la... si urmeaza o lista de banci. Daca in localitatea d-voastra sunt cinci sucursale/filiale/agentii ale unor banci, veti solicita instantei date de la acele banci. Nu cred (dar e posibil!) ca cineva ar deschide un cont la o banca care nu are reprezentare in localitatea lui de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor kerekesevi kerekesevi Bună ziua, aş dori nişte informaţii la următoarea problemă: Soţul a murit la data de 24 febr.2012.Am fost căsătoriţi din anul 2006. Nu am avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Am o intrebare, exista o persoana care are doi mostenitori. Unul din ei are acces la toate conturile bancare, putand retrage in numele ei, ... (vezi toată discuția)