avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren neintabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren neintabulat

Sunt interesat sa cumpar un teren care este neintabulat, proprietarul are mostenire de la parintii lui (care sunt decedati) are doar acte de mana cum se facea pe vremuri, proprietarul este singur la parinti, nu are alti frati, are doar doi copii, va rog cateva sfaturi ce as putea sa fac .
Care ar fi procedurile de al intabula daca il cumpar direct pe mine, as vrea sa fie totul ok, legal.
Eu am in plan daca il cumpar sa construiesc o casuta mica.
Trebuie sa il intabuleze proprietarul actual , apoi sa vi-l vanda dvs. Bafta
Daca il cumpar acuma, si fac acte la notar.contract de vanzare cumparare...si sa specific ca in termen de...il va intabula ar fi ok?
NU ar fi ok. Notarul nu va face acte daca nu este intabulat.
Intabularea se face pe numele proprietarului.
Cum as putea sa aflu cat ar costa intabularea? pe proprietar. in functie de ce se calculeaza?
Are o componenta fixa (taxele de la OCPI si primarie) si o componenta variabila (onorariul cadastristului), binainteles in functie si de supratafa, insa orientativ sa va asteptati la 2000, 3000 lei.

Alte discuții în legătură

Mostenire/acte vanzare-cumparare proprietate buna ziua,am mostenit ... bassmafya17 bassmafya17 Mostenire/Acte vanzare-cumparare proprietate Buna ziua,am mostenit de la parintii mei un imobil,intre timp ei au decedat,iar eu fiind singurul copil al ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa mitica66 mitica66 Vreau sa cumpar o casa ,iar actualul proprietar a cumparat-o pe chitanta de mana.La randul lui vrea sa o vanda tot cu chitanta de mana.Ce pot face ptr aintra ... (vezi toată discuția)
Ultimul proprietar pcarmen2 pcarmen2 as dori sa achizitionez un teren care a fost cumparat acum 30 de ani cu chitanta de mana .la ora actuala acea chitanta nu mai exista,insa impozitul a fost ... (vezi toată discuția)