avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ultimul proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ultimul proprietar

as dori sa achizitionez un teren care a fost cumparat acum 30 de ani cu chitanta de mana .la ora actuala acea chitanta nu mai exista,insa impozitul a fost platit si venea pe numele persoanei care a pierdut chitanta.ce este de facut?unde ar trebui sa merg sa scot actele terenului daca o sa ma bage cineva in seama?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 07:59, 22 Martie 2010
Daca nu incheiati contract de vanzare-cumparare autentic ( la notar) cu toate documentele aferente ( titlu de proprietate, cadastru, intabulare) nu veti cumpara valabil, deci dati banii degeaba.
Mai bine asteptati ca actualul proprietar sa isi puna actele in ordine si cumparati dupa aceea legal.

Daca stapaneste terenul de peste 30 de ani, posesorul actual poate sa intenteze actiune in instanta pt accesiunea imobiliara artificiala (uzucapiunea de 30 de ani), solicitand instantei sa dea o hotarare ce va tine loc de titlu de proprietate.
Da,nu exista decat varianta uzucapiunii de 30 de ani.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da,nu exista decat varianta uzucapiunii de 30 de ani.

adevarat ce spune domnul avocat.. insa eu cred ca dvs faceti o afacere daca cumparati acum sub forma unui inscris sub semnatura privata si incepeti dvs procesul de uzucapiune.. in felul acesta, hotararea judecatoreasca pronuntata in cauza, ca mod de dobandire originar al dreptului de proprietate va fi direct pe numele dvs si nu va mai complicati cu vanzarea la notariat sau alte cheltuieli.. trebuie isa sa va asigurati si de la vecini ca ala care va vinde imobilul in cauza, este proprietarul ca il cunosc de n.. ani. si nu va fi nici o problema cu delimitarea imobilului..
am zis ca faceti o afacere, pentru ca veti cumpara in felul asta cu muuuuult sub pretul pietei.. astfel, daca pretul in mod normal ar fi de 50000 euro sa zicem, dvs puteti achiziona si cu 10000 euro sau cum va intelgeti cu vanzatorul.. si toate cheltuielile ptr obtinerea titlului, nu sunt mai mari de 5000 euro.,deci cu 15000 euro achizitionati un imobil in valoare de 50000 euro.. e o afacere, nu? iar actul pe care il faceti cu ultimul vanzator daca e in forma scrisa, va este la amandoi opozabil chiar daca e sub semnatura privata.. trebuie respectate niste reguli insa sa fie totul OK.. contactati un avocat bun, sa va ajute
cu stima, avocat Petre
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mina mioara246 mioara246 MAMA MEA ARE UN IMOBIL DIN ANUL 1967 CUMPARAT CU CHITANTA DE MINA.NEAVAND POSIBILITATI FINANCIARE PENTRU OBTINEREA UNUI ACT DE PROPRIETATE,CE POSIBILITATI ... (vezi toată discuția)
Chitante de mana. posibilã uzucapiune. costache1 costache1 soacra mea are o casa cumparata de mai bine de 30 de ani este un imobil foarte mic are aproximativ 56 de metri patrati cu tot cu casa dar problema este ca ... (vezi toată discuția)
Solutii (pre)achizitie teren fara act proprietate enderalex enderalex buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sfaturi sau solutii privind urmatoarea situatie. doresc sa cumpar un teren in bucuresti, cu o casa inregistrata in ... (vezi toată discuția)