avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire/Acte vanzare-cumparare proprietate Buna ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire/Acte vanzare-cumparare proprietate Buna ziua,am mostenit ...

Mostenire/Acte vanzare-cumparare proprietate
Buna ziua,am mostenit de la parintii mei un imobil,intre timp ei au decedat,iar eu fiind singurul copil al parintilor,mi a ramas mie.
Parintii mei nu aveau acte pe imobil,el fiind cumparat in urma cu peste 60 de ani,iar atunci se facea doar o chitanta de mana,cu martori.
Eu acum vreau sa ii fac acte de vanzare cumparare baiatului meu.de la primarie unde am fost sa intreb,mi au zis ca imi trebuie cadastru,intabulare ca sa pot vinde.am platit,am facut cadastru si intabulare.
Acum notarul din localitate imi crere sa fac si sa platesc succesiune intre parintii mei si mine inainte sa pot vinde.
Este ok asa?
Nu pot vinde baiatului meu daca nu am acea succesiune?
Cineva care imi poate da un sfat?
Vreun notar din Constanta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:14, 9 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este ok asa.
Dvs vreți sa vindeți ceva ce, din punct de vedere legal, nu aveți.
Trebuie sa dezbateti succesiunea după ambii părinți, sa obțineți certificatul de moștenitor (care va fi actul dvs de proprietate), după care ii puteți face acte fiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama singura mostenitoare a unui apartament oltenashu oltenashu buna seara am sa intru direct in subiect: mama este mostenitoarea unui apartament in urma decesului tatalui meu si implicit sotul nu sa facut nimic de la ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Un sfat pentru un pamant alexutzu1234 alexutzu1234 Buna ziua am casa la tara plus 7 terenuri arabile am niste vecini care vor sa imi cumpere un teren da problema este ca terenul respectiv este pe numele bunici ... (vezi toată discuția)