avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... filiala ong .cu statut propriu si cod fiscal se poate ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

filiala ong .cu statut propriu si cod fiscal se poate transforma in asociatie?

Buna ziua,

Sunt presedinte de filiala(asociatia mama are doar 2 filiale si nu este acreditata inca),acreditata de 3 ani, prestand servicii ptr.pers.cu dizabilitati;atat membrii fondatori cat si cei care au aderat dupa, se doreste ca filiala sa treaca la denumirea de asociatie, modificand statutul actual conform UE. In curand vor fi alegeri generale in filiala.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gigif , utilizator 17:05, 28 August 2009
Treci noua denumire a asociatie conform dovezii de disponibilitate primite de la Min. Justitiei si Libertatilor.

Alberto Kurtyan
Va multumesc mult si va doresc un sfarsit de saptamana minunat.

Cu toata stima
buna ziua,

Am obtinut rezervarea cu noua denumire, noul statut e gata, are 9 pagini, pe 29 aug.va fi adunarea generala.

Intrebare: - statutul nou, pr.verbal de la ad.generala vor fi legalizate a cate 3 exemplare fiecare?

Va multumesc mult

Am omis treaba cu acordul asociatiei mama...: va rog sa-mi spuneti daca exista un document tip sau pur si simplu, asociatia mama elibereaza un document parafat unde se specifica,acordul ei ca filiala poate sa se transforme in asociatie independenta. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
gigif, utilizator
Se poate elibera un simplu act prin care se specifica ca este de acord ca fiiliala sa devina o asociatie independenta.

in practica se depun , mai multe exemplare de pe statut si actul constitutiv legalizate .... 5-6 exemplare. Legea nu prevede numarul lor cand se depune cererea de inscriere in Registrul asociatiilor si fundatiilor.
Multumesc mult si va doresc concediu fain

Alte discuții în legătură

Infiintare filiala ong steliancirnat steliancirnat Doresc sa infiintez o filiala a unui ONG si ma lovesc de nenumarate bariere. Imi trebuie disponibilitatea denumirii a ONG-ului mama sau trebuie sa rezerv o ... (vezi toată discuția)
Filiala ong merutium merutium Pasii pentru infiintarea unor filiale coincid cu cei ai infiintarii unui ONG? Adica include si rezervarea unei denumiri in prealabil? Este posibil ca sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare fundatie un_kopill un_kopill Buna! ma poate ajuta cineva cu un model de act constitutiv pt o fundatie si un statut? deasemenea, rezervarea de denumire se face in bucuresti si pt viitoarea ... (vezi toată discuția)