avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenda ratb - contestatie instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenda ratb - contestatie instanta

As avea si eu un caz pt care cateva sfaturi mi-ar fi utile
Speta ar suna cam asa :
ma aflam undeva prin mai 2014 intr-un autobuz ratb si am fost legitimat de catre controlorii RATB insa eu stateam linistit pt ca aveam abonament pe toate liniile valabil insa surpriza autobuzul in care ma aflam eu era un extraurban de Buftea si in consecinta mi-au dat o contraventie
Am incercat sa le explic ca nu am nici o legatura cu Buftea ca eu ma urcasem cu 2 statii inainte (adica in Bucuresti) ca nu am stiut ca acel autobuz este de Buftea ,nu avea decat un numar 467 sau cam asa ceva in rest nu scria pe el sau in statia unde ma urcasem ca acel autobuz ar necesita tarif special
Am mai incercat sa le demonstrez ca sunt om de buna credinta ca imi incarc abonamentul lunar (dupa cum se vedea) le-am aratat buletinul sa le demonstrez ca nu sunt din Buftea ...etc
Insa ei nu si nu "nu ne intereseaza puteti sa contestati" era raspunsul lor ,in consecinta iam dat in judecata si pe 14 01 2015 am proces cu ei insa nefiind de meserie avocat ma gandeam ca poate niste sfaturi de la niste oameni autorizati ar fi utile
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:59, 11 Ianuarie 2015
Ordonanta 2/2001 in baza careia s-a aplicat si amenda dvs. reglementeaza si cazurile in care nu sunt intrunite elementele constitutive ale contraventiei, si ma refer aici la vinovatie in forma ceruta de lege. Pentru aceasta puteti invoca eroarea de fapt care este o cauza ce înlatura caracterul contraventional al faptei si prin care se întelege situatia când faptuitorul, în momentul comiterii contraventiei nu cunostea sau cunostea gresit existenta unei stari de fapt, situatii sau împrejurari de care depindea caracterul contraventional al faptei. Daca el ar fi cunoscut în mod real si corect realitatea nu ar fi comis contraventia.
Dati si dvs. pe net si cautati cateva cuvinte despre eroare si contraventie si motivati contestatia cum v-am spus mai sus, in drept, iar in fapt povestiti exact ce s-a intamplat asa cum ati povestit mai sus. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprataxa ratb asy38 asy38 Buna ziua .Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns sunt noua in bucuresti de 3 zile ,domiciliul meu este in braila .Ieri am vrut sa merg cu RATB ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a retine persoane unpetru unpetru Nu ma pricep deloc, de aceea va rog sa scuzati termenii folositi necorespunzator pe alocuri. Caut articolul din lege care spune clar ce autoritati/organe au ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb ContSters51645 ContSters51645 Buna ziua. Astazi am fost gasit de controlori fara abonament, pur si simplu l-am uitat acasa... Am primit amenda 50 ron.. Cum pot sa o anulez? Am inteles sa ... (vezi toată discuția)