avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prorata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prorata

buna ziua. Sunt societate cu regim mixt.; calculez prorata. intrebarea mea este: am vandut o masina, venitul din vanzarea acesteia se include in calcul prorata? Dar venitul din despagubirea unei masini ce a avut dauna totala?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: shinnygaby , utilizator 12:40, 12 Ianuarie 2015
Doriti sa calculati pro-rata provizorie pt 2015?

Consider ca venitul din vanzarea masinii trebuie avut in vedere. Pentru cel din despagubiri presupun ca nu ati emis factura. Ca sa tineti cont de acest venit ar trebui sa fie din livrare de bunuri sau prestare de serviciu. Parerea mea este ca nu ar trebui sa tineti cont de acest venit.
Da, vreau sa calculez prorata provizorie pentru 2015
conform cod fiscal art. 147 alin. 7: Se exclud din calculul pro-rata valoarea oricărei livrări de bunuri de capital care au fost utilizate de persoana impozabilă în activitatea sa economică; nu stiu daca autorturismul se incadreaza in aceasta excludere.
multumesc
Exista o definitie a bunurilor de capital in Codul Fiscal dar este data in sensul art 149. Pt art. 147 nu cunosc sa existe. Durata de amortizare la autoturisme este de 4-6 ani. Presupun ca depinde de cum ati stabilit durata de amortizare : 4 ani sau 5-6 ani.

ART. 149 Ajustarea taxei deductibile în cazul bunurilor de capital
(1) În sensul prezentului articol:
a) bunurile de capital reprezintă toate activele corporale fixe, definite la art. 125^1 alin. (1) pct. 3, precum și operațiunile de construcție, transformare sau modernizare a bunurilor imobile, exclusiv reparațiile ori lucrările de întreținere a acestor active, chiar în condițiile în care astfel de operațiuni sunt realizate de beneficiarul unui contract de închiriere, leasing sau al oricărui alt contract prin care activele fixe corporale se pun la dispoziția unei alte persoane; nu sunt considerate bunuri de capital activele corporale fixe amortizabile a căror durată normală de utilizare stabilită pentru amortizarea fiscală este mai mică de 5 ani; activele corporale fixe de natura mijloacelor fixe amortizabile care fac obiectul leasingului sunt considerate bunuri de capital la locator/finanțator dacă limita minimă a duratei normale de utilizare este egală sau mai mare de 5 ani;



Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
ContSters256771, utilizator
multumesc; m-am referit la art. 147 alin. 7 lit a; durata amortizare a autoturismului era de 4 ani; o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri de capital beinaz a beinaz a La achizitia unui autoturism ML, l-am amortizat in 4 ani de zile. In cazul in care acest ML se vinde este incadrat in categoria bunurilor de capital la ... (vezi toată discuția)
Bunuri de capital beinaz a beinaz a Este considerat bun de capital (cf art. 149), autoturismul care are o valoare de inventar 50.000 lei si amortizarea fiscala stabilita este de 4 ani ? (desi ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva celine2 celine2 Va rog sa ma ajutati in privinta urmatoarelor probleme: 1 ) O societate comerciala cu obiect de activitate principal Inchirierea bunurilor imobiliare ... (vezi toată discuția)