Buna ziua! Am infiintat un pfa in mai 2014, dar nu am realizat venituri prim el. Am ramas fara loc de munca in aceasta luna si va intreb: 1. trebuie sa inchei si inregistrez la ITM contract munca avand pfaul? 2. avand acest pfa, trebuie sa angajez contabil (asa am inteles de la angajat camera de comert) ? 3. ce declaratii trebuiesc depuse de catre un pfa la ANAF si care este termenul de depunere?
1. nu
2. depinde de activitate. Multe raspunsuri le primiti si aici.
3.pfa ul depune:
D 220 in 15 zile d ela infiintare
D 200 anual pana pe 25.05 ( impreuna cu D 220 daca se modifica cea initiala)
D 392 pana pe 25.02 daca a avut tranzactii
D 600 pana pe 31.01 ( pensie) daca estimeaza ca o s aaiba min 800 lei venit net pe luna.
Cam astea sunt pt un pfa fara alte complicatii( tva, salariati...)
Declaratii pfa
virgilmuscan
Bună seara, vă rog sa-mi scrieți ce declarații trebuie să depuna la Adminisratia Financiară un PFA în decursul anului 2016 si in care luni ale anului? ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.