avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare auto

Buna ziua. In anul 1995 am vandut un autoturism D 1300, fara nici un fel de act nici macar o chitanta de mana. Autoturismul a fost instrainat de mai multe ori pana i s-a pierdut urma. Am incercat sa -l gasesc in vederea radierii, dar fara rezultat. Am facut o solicitare scrisa la IPJ in anul 2013, cu speranta ca acolo va fi descoperit. Rezultatul acelasi. Citez din raspunsul Inspectoratului de politie: "...in urma verificarilor efectuate in baza de date informatizata la nivelul serviciului... autoturismul cu nr de inmatriculare... serie motor... nu s-a procedat la preschimbarea certificatului de inmatriculare pana la data de 31.10.2001, iar pe cale de consecinta autovehicolul este RADIAT DE DREPT, conform art.6 din OUG nr. 185/2005". Aceasta adresa nu este luata in calcul de catre cei de la serviciul impozite si taxe. In declaratia pentru scoaterea din evidenta a mijloacelor de transport, in subsolul acesteia trebuie mentionat motivul solicitarii. Conform declaratiei, am lasat inscrisul / scoatere din functiune/. M-am prezentat cu adresa si toate datele autoturismului, dar nimeni nu a vrut sa ma asculte. Radierea unui autoturism nu inseamna si scoaterea din functiune? Cum se poate proceda pt. a nu mai figura cu autoturismul in evidentele fiscale, pe care il platesc de 20 de ani, fara a-l mai avea? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 08:23, 13 Ianuarie 2015
Buna ziua,
OUG la care va referiti este 189 si nu 185!
Il regasiti in linkul de mai jos: [ link extern ]
Aici din cate vad este vorba de suspendarea inmatricularii si nu radiere.
Eu as cere audienta la seful serviciului impozite si taxe, m-as prezenta cu toate documentele obtinute de la politie, etc si as depune o cerere de scoatere din evidenta a masinii din pct de vedere al impozitarii, respectiv restituirea impozitelor platite in plus. Depuneti cerere in scris prin care solicitati ca in cazul in care nu se accepta cererea Dvs sa fi motivat in scris baza legala a refuzului de scoatere din evidenta. Au obligatia sa va raspunda in 30 de zile si vedeti acolo exact care e motivul de refuz si eventual ce alt act trebuie sa obtineti si de unde.
Buna ziua. Am citat din raspunsul IPJ-ului. :RADIAT DE DREPT conform art. 6 din OUG nr. 185/2005. Sa fac o alta adresa la IPJ in care sa amintesc ca nr. OUG este gresit si sa solicit un alt raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism puni puni Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate radia un autoturism pe baza unei declaratii pe proprie raspundere facuta in fata notarului din evidentele fiscale ale ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara documente Aurel Bacioiu Aurel Bacioiu In anul 1990 am vandut o Dacia 1300. Nu am fost la Adm Fin cu acea fisa fiscala ptr a o scoate din evidente iar la momentul la care am realizat asta nu am mai ... (vezi toată discuția)
Impozit auto masina radiata milangheorghe milangheorghe Buna ziua va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari. 1.Pentru un autoturism proprietate-persoana fizica, care a fost radiat din circulatie de politia ... (vezi toată discuția)