avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract si contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract si contract de vanzare cumparare

Buna ziua. In noiembrie 2014 am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament in valoare de 34.500 euro. Antecontractul are tariful in lei. Diferenta de plata specificata este tot in lei. Cursul euro convenit este stipulat la 4.45 lei. Diferenta de plata este de 97.900 lei (echiv a 22.000 euro). Luna asta incheiem contractul de vanzare cumparare. In cazul de fata daca euro va creste, voi fi obligat sa ii dau diferenta de bani daca dezvoltatorul mi-o va cere? Sau ii voi da diferenta de 97.900 asa cum scrie in antecontract? Multumesc
Ii veti da diferenta asa cum este stipulata in antecontract caci a ti ales un curs conventional, agreat de ambele parti. Pretul nu se poate modifica decat cu acordul partilor si prin incheierea unui act aditional la antecontract si apoi facuta vanzarea.
Am inteles...si in cazul in care el imi va cere si eu nu vreau sa ii dau diferenta..ce se poate intampla?
contractul este legea partilor, ce ati agreat asta este....vedeti ce clauze aveti inserate in contract.
Va multumesc frumos pt raspunsuri
Contractul este legea partilor,acesta trebuie respectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Contract prima casa roxanaiosif21 roxanaiosif21 Buna ziua, Anul acesta m-am decis sa imi achizitionez o locuinta si am optat pentru creditul Prima Casa. Am gasit apartamentul si in luna august am mers la ... (vezi toată discuția)
Prima casa -- tzeapa curs valutar anonim86 anonim86 Salutare, Cred ca sunt destule topic-uri deschise cu prima casa si diferenta de curs bnr. De curand am semnat un contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)