avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de sedere pe termen lung pentru sotie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de sedere pe termen lung pentru sotie

Buna ziua.

Sunt casatorit cu sotia mea(care este din America de sud)de 10 ani si avem si un copil impreuna .Copilul are si cetatenie romana.Sotia are permis de sedere temporar pe o perioada de 5 ani si care se prelungeste la fiecare 5 ani.Intrebarea este: dece nu i se da permis de sedere pe o perioada de 10 ani?Cineva mi-a spus ca asa ar trebui sa primeasca.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:22, 12 Ianuarie 2015
Raspunsul consider ca il puteti afla intreband la ORI (sau cum se mai numesc acum). Se poate sa fie o diferenta intre permisul pe perioada temporara si cel pe perioada definitiva.
In principiu ca sa primeasca permis pe termen de 10 ani trebuie sa nu fi lipsit din tara mai mult de 6 luni consecutive sau mai mult de 10 luni in total pe perioada de valabilitate a permisului a carui reinnoire o cere.
Daca nu s-a intamplat asta cereti lamuriri Inspectoratului pentru Imigrari de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere cetateni non ue luissiana luissiana S-a modificat ceva in legislatia privind dreptul de sedere a cetatenilor non UE in sensul ca [b]cei care detin deja [/b]permis temporar prelungit anual cat si ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere adriana.deeb adriana.deeb Buna ziua, in cazul permisului de sedere obtinut in urma reintregirii familiei exista vreun articol care sa precizeze sederea in romania minim 6 luni pe an sau ... (vezi toată discuția)
Drept de munca si card de rezidenta chonkar chonkar Buna ziua, am citit multe dintre raspunsurile si intrebarile dvs pe net, am citit si legile de pe Oficiul de imigrari roman, dar nu m-am lamurit. Va rog daca ... (vezi toată discuția)