avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate avea calitatea de coasigurat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate avea calitatea de coasigurat?

buna ziua,

Tatal meu este pensionar (pensie anticipata) si as dori sa stiu daca, in aceste conditii mama mea are calitatea de coasigurat. Ce text legal reglementeaza conditiile in care se poate avea calitatea de coasigurat si ce trebuie facut in acest sens.

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:44, 14 Ianuarie 2015
1. Daca sotul este pensionar (deci asigurat la sanatate) atunci sotia poate fi coasigurata luni.

2. Sa ia legatura (ei prin e-mail) cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) pentru a stabili cand sa se prezinte si cu ce acte pentru a fi coasigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatii - dobandire calitate co-asigurat Marryann10 Marryann10 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: sotia mea a fost casnica toata viata. Eu sunt iesit la pensie de 10 ani. Ca bunuri avem ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala ninasave ninasave Sotul meu beneficiaza de ajutor social . Eu nu lucrez nu am surse de vanit si nici ajutor social . La casa de sanatate mi s-a apus ca nu pot fi coasigurata la ... (vezi toată discuția)