avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de a se folosi sumele contului persoanei puse ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de a se folosi sumele contului persoanei puse sub interdictie

Conform HOTARARII nr. 852 din 14 decembrie 2013 privind modificarea si completarea Statutului profesiei de avocat, adoptat prin Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania nr. 64/2011 si publicata in
Monitorul Oficial nr.33 din 16 ianuarie 2014."SUBSECTIUNEA a 2^1-a
Activitatea de curator special
Art. 91^1. - (1) Avocatul poate indeplini activitatea de curator special, in conditiile legii. In cadrul activitatii judiciare, in indeplinirea acestei sarcini, avocatul are toate drepturile si obligatiile reprezentatului
legal.

As dori sa mi spuneti daca conform acestei hotarari ,avocatul investit cu dreptul de curator special ,intr-un proces in care se ivesc interese contrare care nu sunt dintre cele ce trebuie sa duca la inlocuirea tutorelui, se poate folosi de sumele de bani constituite intr-un cont bancar administrat de catre tutorele unei persoane puse sub interdictie?

cu respect,
Cel mai recent răspuns: popescusteli , utilizator 14:56, 13 Ianuarie 2015
Avocatul curator special poate exercita de doar drepturile procesuale, in cadrul dosarului in care a fost desemnat. Nu poate dispune de bunurile persoanei puse sub interdictie.
va multumesc pentru lamurire,daca puteti spune in temeiul carui articol sau lege se decide aceasta sarcina a curatorului special,
cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dispozitie numire curator pentru minor cata32 cata32 Primarul poate sa emita o dispozitie pentru numirea unui curator in vederea asistarii minorului la dezbaterea procedurii succesorale si pentru incheierea ... (vezi toată discuția)
Act donatie catre nepot roxana12 roxana12 se poate face act de donatie de catre bunici catre nepot minor de 5 ani? ce fel de clauze ar trebui introduse astfel incat in cazul decesului tatalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune. moºtenitori minori. curatelã linabubu linabubu ca sa fac succesiunea in cazul in care exista si minori cine ofera curatela? (vezi toată discuția)