Buna ziua,socrul meu a decedat in primavara anului trecut si casa in care a locuit este cu titlu de proprietate pe numele mamei socrului meu care este deasemeni decedata.Socrul meu mai avea 3 frati dintre care doar 1 mai traieste iar de la ceilalti au ramas copiii.Intrebarea mea este daca cei care au ramas in urma (nepotii si o sora)au dreptul la casa respectiva sau daca pot face act de proprietate pe casa respectiva fara a avea nevoie de acordul celorlalti?
Multumesc.
Trebuie sa se faca partaj succesoral, in cadrul caruia este obligatoriu sa fie citati toti mostenitorii.
Partajul succesoral se face ori la notariat, daca toti mostenitorii sunt prezenti si se inteleg in privinta impartirii averii, ori la judecatorie in situatia in care nu se inteleg.
Multumesc.Iar in cazul in care acestia nu au nicio pretentie asupra casei respective trebuie sa renunte pe baza de declaratie la orice drept privind imobilul?
Multumesc.Iar in cazul in care acestia nu au nicio pretentie asupra casei respective trebuie sa renunte pe baza de declaratie la orice drept privind imobilul?
Da, trebuie declaratie notariala de renuntare la succesiune.