avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare despre divort

Buna ziua!
As vrea sa stiu la ce ma pot astepta de rau din partea sotului in timpul divortului, avand in vedere ca el nu are servici, avem impreuna un copil de aproape 7 ani caruia nu ii plateste pensie alimentara si eu sunt cea care a parasit domiciliul conjugal.
Astept raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 17:27, 12 Ianuarie 2015
In primul rand sotul nu poate plati pensie alimentara inainte de divort. prin sentinta de divort i se va stabili pensie alimentara de 1/4 din veniturile sale. Daca nu are venituri se va stabili la 1/4/ din salariul minim pe economie- 970 de lei parca. La ce sa va asteptati de rau din partea sotului ??!!! O casatorie nu poate fi impusa cu forta, oricare dintre soti poate cere divortul. Se poate divorta de comun acord, din vina comuna sau din vina unuia dintre soti. Copilul va ramane al amandurora, veti avea custodie comuna, unul dintre parinti va lua copilul la domiciliul sau si il va creste, celalalt are dreptul la vizita si sa se intereseze de cresterea si educarea copilului si va plati pensie alimentara. Daca sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei se poate cere si partajul acestora. Asta ar fi in mare un proces de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizitare copil floricamaria floricamaria sotul meu a parasit domiciliul conjugal desi stia ca sunt insarcinata , pentru ca nu voia sa aiba un copil; imediat a depus actele de divort ; daca la data la ... (vezi toată discuția)
Divort copil minor-la notar sau proces? Tanyla Tanyla Buna ziua, va solicit si eu ajutorul in urmatoarea problema : In urma unei casnicii de 11 ani cu un sot alcoolic, violent, mincinos etc. ,am decis sa ma mut la ... (vezi toată discuția)
Custodie minor radualina1979 radualina1979 Bună ziua! În luna iunie 2016, soțul mi-a cerut sa părăsesc domiciliul conjugal împreună cu minorul în vârstă de 3 ani. Am plecat la domiciliul ... (vezi toată discuția)