avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA bun gratuit import extracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA bun gratuit import extracomunitar

Buna ziua,
Am facut o plata unui furnizor din afara UE pentru un echipament in suma de 2.000 USD. Pentru echipamentul respectiv, am negociat cu furnizorul sa-mi ofere gratuit softul de gestiune.
Pe factura primita, furnizorul a trecut valoarea echipamentului = 2.000 USD, valoarea softului cu + 400 USD si apoi cu - 400 USD, de unde rezulta ca mi-a oferit discount 100% pentru soft. Suma totala de plata conform facturii este 2.000 USD.
Intrebarea mea este daca, in momentul in care se face vama, va trebui sa platesc 24% si din suma de 400 USD, sau doar din suma de 2.000 USD.
Multumesc anticipat pentru suport!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:22, 16 Ianuarie 2015
Din valoarea facturii ( totalul ei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva pentru un bun gratuit la import extracomunitar klm0909 klm0909 Buna ziua, Am facut o plata unui furnizor din afara UE pentru un echipament in suma de 2.000 USD. Pentru echipamentul respectiv, am negociat cu furnizorul ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa madellaine madellaine Buna ziua, Societatea vinde unui client produse soft si servicii. Dorim sa-i oferim clientului echipamente hard la valoarea zero. Cum este corect, legal sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta factura mijloc fix + ob de inventar GBC GBC Buna ziua! Cum sa inregistrez corect in contabilitate o factura care pe care figureaza, un mijloc fix, un obiect de inventar, o taxa de suport, toate cu ... (vezi toată discuția)