avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligat sa mi fac card pentru salariu !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligat sa mi fac card pentru salariu !

Nu inteleg de ce angajatorul ma obliga sa mi faca card pentru salariu, atita timp cit nu este data o LEGE care sa oblige angajatul sa i se puna salariul pe card. Bancile sint smechere si atrag firmele cu dobinzi mai mari in chimbul acestor carduri de salarii pentru ca bancile au grija sa ia comisioane la carduri si asta nu suport. Daca nu aceptam ne ameninta ca ne da afara. E normal ?
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 19:18, 15 Ianuarie 2015
Nu este normal a va oblige la asa ceva.

Codul Muncii prevede posibilitatea si nu obligativitatea ca salariul sa seefectueze prin virament intr-un cont bancar. Angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului.
Bun, dar ce facem cu amenintarea ? Nu semnezi , demisia !!!!! Sesizes Inspectia Muncii ? O sa ne dujmanim !
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

4. Puteti sesiza Inspectia Muncii.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme angajator SirbuMihai SirbuMihai Buna ziua! Ce este de facut in cazul in care,o societate comerciala te angajeaza din somaj,iar dupa 7 luni iti spune sa-ti depui preaviz de comun acord fara a ... (vezi toată discuția)
Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi ... Ioana Gliga Ioana Gliga Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi dau demisia de la locul de munca dar nu sunt de acord sa mai merg din cauza ca nu se respecta ... (vezi toată discuția)
După 16 ore lucrate am refuzat să mai lucrez sâmbătă și ... THOSIBA THOSIBA După 16 ore lucrate am refuzat să mai lucrez sâmbătă și duminică la care cu vorbe dure mi sa spus că luni să vi cu demisia scrisă.intrebarea mea a fi ... (vezi toată discuția)