buna seara!am o mare nelamurire si sper sa ma puteti ajuta...tocmai am terminat cei doi ajni de concediu pt crestere copil,de fapt ar fi trebuit sa ma intorc in luna lui decembrie dar si ultima luna mi s-a cuvenit tot mie deorece sotul nu are 12 luni de cand are contract de munca.m-am intors in ianuarie la servici iar acum tocmai ce m-am trezit ca am primit numai banii pe alocatie...fara indemnizatie,am intrebat la contracte la servici nu a stiut ce sa imi spuna,inafara de ce am semnat la servici(cerere de reluarea activitatii si contractul de munca)mai trebuia sa mai fac vreo cerere pe undeva?la inceputul lui martie intru din nou in prenatal,ma va afecta cumva asta?mai am vreo sansa sa imi recuperez banii pe luna respectiva?va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns #-o
1. - Intrebati la AJPIS, cea care v-a platit indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC), de ce nu v-a platit indemnziatia si pe luna 24.
- Este posibil sa nu fi depus la dosarul pentru CCC dovada ca sotul nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC o luna de zile.
- Daca depuneti acum dovada cred ca se pot recupera banii pe ultima luna.
2. Veti putea beneficia de CCC2 si indemnizatia aferenta.
va multumesc!m-am interesat astazi si in cele din urma sotul ar fi putut beneficia de indemnizatie....din pacate nu se mai poate face nimic...dar ce ma intereseaza cel mai tare acum este daca voi mai beneficia de indemnizatie la urmator copil avand in vedere ca ultima luna a ramas descoperita(am luat eu concediul respectiv).teoretic ar trebuie sa nu am intrerupere,dar am mai auzit ca daca hotararea de indemnizatie e pe 2 ani(nu un an si 11 luni) nu ma va afecta.este adevarat?mentionez ca m-am intors la servici pe 5 ianuarie exact cand a facut copilul 2 ani si tot atunci am semnat si cererea de reantoarcere la lucru.pana la momentul respectiv nu am mai semnat nimic altceva.(la inceputul lunii martie ar trebui sa intru in prenatal)Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns :(
1. - Intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care v-a platit indemnizatia pentru CCC1 sa vedeti daca acea luna va impiedica sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC2.
- Daca nu puteti beneficia de CCC2 sa va spuna si cum sa rezolvati problema.
2. Daca ne-ati fi intrebat din timp, inainte de a implini copilul 1 an si 11 luni, v-am fi spus cum sa procedati, legal.
va multumesc!m-am interesat la AJPIS si nu ma afecteaza avand in vedere ca hotararea pt indemnizatie a fost pe doi ani :) (chiar si asa banii pe luna respectiva nu ii mai pot recupera).
un sfat pt cei ce se afla in CCC,informati-va din timp,nu va lasati ca mine pe ultima suta de metrii