Va rog sa ma luminati un pic ;
Pe data de 20.08.2013 am nascut , pe data de 16.10.2013 am terminat conced pre/post natal si totodata am semnat cu angajatorul incetarea pana in oct 2015 ;
Teoretic cand ar trebui sa incep munca ? la 1 an si 11 luni ale copilului sau pana in octombrie ?
Va multumesc anticipat
1. - Daca ati nascut pe 20.08.2013 si ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani a copilului atunci beneficiati de CCC pana la data de 20.08.2015, inclusiv.
- In acest caz trebuie sa reluati activitatea pe data de 21.08.2015.
2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu si el cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile (adica pana inclusiv pe 20.07.2015).
- In acest caz trebuie sa reluati activitatea pe 21.07.2015.
Deci pe data de 21.08.2015 ar trebui sa ma intorc ;
Insa angajatorul nu ar avea nimic de obiectat in conditiile in care decizia aia de intrerupere dintre mine si el este pana in oct 2015 nu ?
Nu are de ce sa obiecteze, intrucat acestea sunt prevederile legale.
Dvs formulati cerere de reluare a activitatii , in baza careia angajatorul va emite decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii in baza aceluiasi c.i.m.
CCC nu are cum sa aiba o durata pana in octombrie , acesta fiind calculat de la data nasterii copilului, nu de la data terminarii concediului postnatal.
Reveniti in august 2015 la serviciu numai daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC.