avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcere din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcere din CCC

Buna seara ,

Va rog sa ma luminati un pic ;
Pe data de 20.08.2013 am nascut , pe data de 16.10.2013 am terminat conced pre/post natal si totodata am semnat cu angajatorul incetarea pana in oct 2015 ;
Teoretic cand ar trebui sa incep munca ? la 1 an si 11 luni ale copilului sau pana in octombrie ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 14 Ianuarie 2015
1. - Daca ati nascut pe 20.08.2013 si ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani a copilului atunci beneficiati de CCC pana la data de 20.08.2015, inclusiv.
- In acest caz trebuie sa reluati activitatea pe data de 21.08.2015.

2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu si el cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile (adica pana inclusiv pe 20.07.2015).
- In acest caz trebuie sa reluati activitatea pe 21.07.2015.

Deci pe data de 21.08.2015 ar trebui sa ma intorc ;
Insa angajatorul nu ar avea nimic de obiectat in conditiile in care decizia aia de intrerupere dintre mine si el este pana in oct 2015 nu ?
Nu are de ce sa obiecteze, intrucat acestea sunt prevederile legale.

Dvs formulati cerere de reluare a activitatii , in baza careia angajatorul va emite decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii in baza aceluiasi c.i.m.

CCC nu are cum sa aiba o durata pana in octombrie , acesta fiind calculat de la data nasterii copilului, nu de la data terminarii concediului postnatal.

Reveniti in august 2015 la serviciu numai daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil clauh clauh Buna ziua, In octombrie se incheie perioada de 2 ani a concediului de crestere copil. Fiind insarcinata doctorul mi-a recomandat concediu medical datorita ... (vezi toată discuția)
Cand revin din ccc daca tatal nu intra si el in acest concediu? ContSters119266 ContSters119266 Va rog sa imi spuenti cu cat timp inainte de implirea varstei de 2 ani de catre copil trebuie sa ma intorc la lucru daca sotul nu isi ia concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)